Hoe Een Externe Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Externe Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Externe Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: How to Install Windows 10 in External Hard Drive | Install Portable Windows in External Hard Drive 2022, December
Anonim

Sinds kort vind je in het assortiment computerproducten verschillende media: optische schijven, flashdrives, geheugenkaarten en externe harde schijven. De laatste, hoewel niet zo klein als geheugenkaarten of flashdrives, zijn de meest winstgevende acquisitie in termen van prijs / volumeverhouding. Een externe harde schijf sluit je eenvoudig aan op een laptop of computer.

Hoe een externe harde schijf op een laptop aan te sluiten
Hoe een externe harde schijf op een laptop aan te sluiten

Het is nodig

een computer

instructies:

Stap 1

Open de verpakking van de externe harde schijf en verwijder de media. Zoek de instructies voor het apparaat, evenals de kabel om de harde schijf op de computer aan te sluiten. Als je een 3,5'' harde schijf hebt gekocht, bevat het pakket, naast de gespecificeerde, een voedingsadapter.

Stap 2

Sluit de voedingsadapter aan op de harde schijf als deze een extra voeding nodig heeft - meestal is deze nodig voor 3,5 '' harde schijven. Steek de voedingsadapter in een stopcontact en de laptopkabel in een USB-poort. U kunt elke laptop USB-poort gebruiken die bij u past.

Stap 3

Wacht tot de laptop de externe media detecteert. Doorgaans piept het besturingssysteem wanneer er media zijn aangesloten. Als u een actieve autorun van media hebt, verschijnt er een venster om een ​​actie te selecteren. Zo niet, dan is de inhoud van de harde schijf na het installeren van de stuurprogramma's (wat automatisch gebeurt) voor u beschikbaar via een bestandsbeheerder.

Stap 4

U moet geen niet-geverifieerde media op een computer aansluiten zonder een antivirusprogramma. Moderne virussen gebruiken autorun van het apparaat om zichzelf naar het besturingssysteem te kopiëren. De eerste keer dat u uw draagbare media start, worden de virussen die het bevat automatisch gestart en geïntegreerd in het register van uw computer, dus schakel uw antivirussoftware niet uit.

Populair per onderwerp