Een Wachtwoord Op Een Externe Schijf Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een Externe Schijf Zetten
Een Wachtwoord Op Een Externe Schijf Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Externe Schijf Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Externe Schijf Zetten
Video: How to Lock External Hard Disk with Password 2024, Mei
Anonim

Externe harde schijven zijn erg handige opslagmedia. Ze zijn meestal vrij compact, hun capaciteit kan oplopen tot meer dan 500 gigabyte. Het proces van het schrijven van informatie naar dergelijke schijven is vrij snel. Ze zijn ook erg handig om persoonlijke informatie op te slaan, omdat ze voornamelijk door één persoon worden gebruikt. Het is echter mogelijk dat zo'n externe schijf, samen met alle informatie, in verkeerde handen valt. Daarom is het beter om er een wachtwoord op in te stellen.

Een wachtwoord op een externe schijf zetten
Een wachtwoord op een externe schijf zetten

Noodzakelijk

computer, externe harde schijf, Folder Guard-programma

instructies:

Stap 1

Om een wachtwoord op een externe schijf te zetten, moet u een extra programma gebruiken. Folder Guard-hulpprogramma is erg handig en gemakkelijk te gebruiken. Download dit programma van internet en installeer het op uw computer.

Stap 2

Sluit na het installeren van het programma de externe schijf aan op uw computer. Start het Folder Guard-programma. Na het starten ziet u het programmavenster, waarin alle harde schijven van de computer en hun lokale partities afzonderlijk worden weergegeven. Onder hen zal uw verwisselbare harde schijf zijn.

Stap 3

Zoek het op en dubbelklik met de linkermuisknop op het pictogram. Daarna verschijnt nog een klein programmavenster. In dit venster kunt u een wachtwoord op de harde schijf zetten. Selecteer hiervoor de optie "Vergrendelen met een wachtwoord" door erop te klikken met de linkermuisknop. Er verschijnt een dialoogvenster met twee regels. Voer in de bovenste regel het wachtwoord zelf in en herhaal het in de onderste regel. Voor de beste beveiliging moet uw wachtwoord ten minste zes tekens lang zijn. Klik na het invoeren van het wachtwoord op OK. Klik in het volgende venster nogmaals op OK.

Stap 4

Sluit het programma wanneer de bewerking is voltooid. Na het sluiten verschijnt een dialoogvenster met de vraag of u de instellingen wilt opslaan. Bevestig dit door op "Instellingen opslaan" te klikken.

Stap 5

Ga nu naar Deze computer en probeer uw externe harde schijf te openen. Wanneer u op Openen klikt, verschijnt er een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren. Voer het wachtwoord in en de harde schijf wordt geopend. Nadat u de harde schijf hebt gesloten, verschijnt opnieuw een dialoogvenster, maar deze keer wordt u gevraagd of u de harde schijf "met een wachtwoord beveiligd" wilt laten? Als u "Ja" selecteert, moet u de volgende keer dat deze harde schijf wordt geopend een wachtwoord invoeren. Als u op "Nee" klikt, hoeft u de volgende keer dat u het opent geen wachtwoord in te voeren en als u de harde schijf opnieuw met een wachtwoord wilt vergrendelen, moet u deze procedure opnieuw doorlopen.

Aanbevolen: