Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf Voor Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf Voor Een Laptop
Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf Voor Een Laptop

Video: Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf Voor Een Laptop

Video: Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf Voor Een Laptop
Video: Externe harde schijf: waar moet u op letten bij aanschaf? | Tip | Paradigit 2024, April
Anonim

De schijfruimte van elke laptop raakt na verloop van tijd op. Het aanschaffen van een extra externe harde schijf is de beste oplossing voor dit probleem. Op dit apparaat kun je niet alleen allerlei informatie opslaan, maar ook een besturingssysteem installeren. Maar de juiste keuze maken is moeilijk. Aan de hand van de volgende gids vindt u de beste externe harde schijf voor uw laptop.

Hoe kies je een externe harde schijf voor een laptop
Hoe kies je een externe harde schijf voor een laptop

instructies:

Stap 1

Een externe harde schijf is een eenvoudige harde schijf die in een beschermde behuizing is geïnstalleerd. De meeste modellen van dit apparaat worden gepresenteerd in vormfactoren van 2, 5 of 3,5 inch. De eerste optie is de handigste en meest compacte; er is geen extra stroombron nodig voor de werking ervan. En externe apparaten van 3,5 inch wegen veel meer (ongeveer 1,5 kg.) En hebben tegelijkertijd extra stroom nodig van de 220 V. Daarom moet u, voordat u een externe schijf koopt, beslissen hoe vaak u deze wilt overbrengen.

Stap 2

Het belangrijkste kenmerk waar je maximaal op moet letten is volume. Het standaardvolume van een externe schijf, gemaakt in de vormfactor van 2,5 inch, varieert van 250 tot 500 GB. En de capaciteit van een 3,5-inch toestel is meer dan een terabyte. Houd er rekening mee dat de geadverteerde grootte van de externe schijf iets groter zal zijn dan de werkelijke capaciteit.

Stap 3

De werksnelheid is het op een na belangrijkste kenmerk, het wordt bepaald door de volgende parameters: interface (verantwoordelijk voor de informatieoverdrachtsnelheid), spilrotatiesnelheid en gemiddelde toegangstijdsnelheid. Als je de maximale snelheid van het apparaat nodig hebt, kun je het beste een externe schijf kopen met een USB 3.0-interface (gegevensoverdrachtsnelheid tot 5 Gb / s) en eSATA (tot 3 Gb / s).

Stap 4

De tijd die nodig is om informatie op de harde schijf te zoeken, is afhankelijk van de rotatiesnelheid van de spil. Het aantal omwentelingen van de 2,5-inch harde schijf is 5400 rpm en de 3,5-inch modellen hebben een standaardsnelheid van 7200 rpm. De gevonden informatie wordt verplaatst naar een buffer, die het verschil in de gegevensoverdrachtsnelheid vereffent. Hoe groter de buffer, hoe soepeler de prestaties van de externe schijf zullen zijn.

Stap 5

Let bij het kopen van een apparaat op de compatibiliteit met uw besturingssysteem. Het wordt bepaald door het bestandssysteem van de externe schijf - NTFS of FAT 32. Het FAT 32-bestandssysteem werkt met alle besturingssystemen, niet alleen moderne, maar ook oude. Het belangrijkste voordeel van het NTFS-bestandssysteem is de mogelijkheid om te werken met bestanden die groter zijn dan 4 GB.

Stap 6

Sommige externe harde schijven hebben ingebouwde software voor maximale veiligheid en comfort. De belangrijkste functies van deze programma's zijn virusbescherming, energiebesparing en gegevensback-up.

Aanbevolen: