Een Peer-to-peer-netwerk Opzetten

Inhoudsopgave:

Een Peer-to-peer-netwerk Opzetten
Een Peer-to-peer-netwerk Opzetten

Video: Een Peer-to-peer-netwerk Opzetten

Video: Een Peer-to-peer-netwerk Opzetten
Video: Peer to Peer Connection 2024, April
Anonim

Een peer-to-peer netwerk is de eenvoudigste manier om meerdere computers met elkaar te verbinden, het wordt voornamelijk thuis gebruikt. Voor de normale werking van een dergelijk netwerk is een server niet vereist, maar het aantal aangesloten pc's mag niet meer dan 5-6 zijn.

Een peer-to-peer-netwerk opzetten
Een peer-to-peer-netwerk opzetten

Noodzakelijk

  • - kabel;
  • - connectoren;
  • - netwerkkaarten.

instructies:

Stap 1

Bouw een lokaal netwerk op basis van Ethernet met behulp van een getwist niet-afgeschermd paar, het is een polymeervlecht, waarbinnen vier paar koperdraden in elkaar zijn gedraaid. Deze kabel is het meest effectief omdat de installatie en plaatsing vrij eenvoudig is. Rust elk uiteinde van de kabel uit met een speciale convector. Gebruik een stertopologie om een twisted pair peer-to-peer-netwerk te creëren. Neem de lengte van de kabel met een marge, in geval van herschikking van computers.

Stap 2

Leid de kabel naar binnen, leid hem vanaf een van de werkstations, spijker hem vast met clips of plaats hem in een speciale doos. Leid de kabels van de stations naar een speciaal apparaat - een hub / hub. Steek de draden in de connector en krimp ze met een speciale tang.

Stap 3

Configureer uw thuisnetwerk programmatisch nadat u de netwerkkaarten op de systeemeenheden hebt aangesloten en de netwerkkabel in de kaartsleuf hebt gestoken. Installeer eerst de netwerkkaartstuurprogramma's. Om dit te doen, plaatst u de met de kaart meegeleverde schijf in het station en volgt u de systeemprompts om het stuurprogramma te installeren. Zorg ervoor dat de netwerkkaart wordt weergegeven in de apparatenlijst. Ga naar Configuratiescherm, selecteer Systeem en het tabblad Apparaatbeheer.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Netwerkomgeving", selecteer "Eigenschappen". Klik vervolgens op de knop "Toevoegen", selecteer "Client voor Microsoft-netwerken". Selecteer in hetzelfde tabblad "Toevoegen" - "TCP / IP-protocol". Voeg de juiste service toe als u printerdeling wilt instellen.

Stap 5

Ga naar de eigenschappen van het lokale netwerk, ga naar het menu netwerkcomponenten, selecteer "TCP / IP-protocol". Klik op de knop "Eigenschappen", stel een statisch adres in voor de computer, bijvoorbeeld 192.168.1.3, voer het subnetmasker 255.255.255.0 in. Noteer voor elke computer het bijbehorende adres, waarbij u het laatste cijfer vervangt, evenals een naam voor de werkgroep, bijvoorbeeld HomeNet.

Aanbevolen: