Een Adsl-verbinding Opzetten

Inhoudsopgave:

Een Adsl-verbinding Opzetten
Een Adsl-verbinding Opzetten

Video: Een Adsl-verbinding Opzetten

Video: Een Adsl-verbinding Opzetten
Video: D-LINK DSL- 2540U 2024, April
Anonim

Veel gebruikers hebben al geleerd hoe ze hun eigen lokale netwerken met internettoegang kunnen maken. Maar niet iedereen weet dat zo'n netwerk ook kan worden geconfigureerd als je provider toegang geeft tot een ADSL-netwerk.

Een adsl-verbinding opzetten
Een adsl-verbinding opzetten

Het is nodig

DSL-router

instructies:

Stap 1

Het opzetten van zo'n netwerk verschilt niet veel van het gebruikelijke LAN-netwerk. Het enige significante verschil is dat er een specifieke router nodig is. Koop een apparaat dat de Wi-Fi-routerfunctie ondersteunt met een DSL-poort om verbinding te maken met internet.

Stap 2

Installeer deze wifi-router in de buurt van een van de stationaire computers. Sluit de stroom aan op de apparatuur. Sluit de telefoonkabel met een splitter aan op de DSL-link van de router.

Stap 3

Zoek een Ethernet-poort (LAN) op de behuizing van de apparatuur en sluit deze aan op de netwerkkaart van uw computer met behulp van een twisted pair-kabel. Schakel de geselecteerde pc in en start een van de bestaande browsers.

Stap 4

Open de instructies voor de wifi-router en zoek daarin het originele IP-adres van de apparatuur op. Voer de waarde in het invoerveld van de browser-URL in om het menu met apparaatinstellingen te openen.

Stap 5

Onderzoek het menu dat wordt geopend. Zoek WAN (internet) en open het. Configureer dit item zoals u zou doen met een gewone DSL-modem. Het wordt ook aanbevolen om de DHCP- en NAT-functies in te schakelen.

Stap 6

Sla de instellingen voor dit menu op. Start de wifi-router opnieuw op en zorg ervoor dat de autorisatie op de server van de provider is geslaagd. Ga naar het menu Wi-Fi (Instellingen draadloze instellingen). Maak een draadloos toegangspunt. Besteed bijzondere aandacht aan de keuze van de soorten beveiliging en radiotransmissie.

Stap 7

Sla de instellingenwijzigingen op. Start de wifi-router opnieuw op. Sluit desktopcomputers aan op de rest van de Ethernet (LAN)-kanalen. Verbind laptops en communicators met de wifi-hotspot die je hebt gemaakt. Controleer de internettoegang voor alle bovenstaande apparaten.

Aanbevolen: