Een VPN-verbinding Opzetten In Windows XP

Inhoudsopgave:

Een VPN-verbinding Opzetten In Windows XP
Een VPN-verbinding Opzetten In Windows XP

Video: Een VPN-verbinding Opzetten In Windows XP

Video: Een VPN-verbinding Opzetten In Windows XP
Video: How to Set up a Windows XP VPN Server 2024, Mei
Anonim

Virtuele privénetwerken (VPN's) worden meestal gemaakt om grote aantallen computers met internet te verbinden. Meestal wordt de VPN geactiveerd en geconfigureerd via een bestaand lokaal netwerk.

Een VPN-verbinding opzetten in Windows XP
Een VPN-verbinding opzetten in Windows XP

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem Windows XP kan een VPN-verbinding onderhouden. Schakel de computer met het meegeleverde besturingssysteem in en wacht tot deze is geladen. Log in met een beheerdersaccount.

Stap 2

Open het menu "Start" door op de juiste toets te drukken en ga naar "Instellingen". Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Netwerkverbindingen". In de linkerkolom met het kopje "Netwerktaken", wordt de link "Een nieuwe verbinding maken" weergegeven. Open het.

Stap 3

Klik in het eerste venster van de wizard Nieuwe verbinding op de knop Volgende. Vink in het volgende dialoogvenster het vakje aan naast "Verbinding maken met het netwerk op mijn werkplek". Klik volgende".

Stap 4

Selecteer nu de optie "Verbinden met VPN" en klik nogmaals op "Volgende". Vul het veld Organisatie in door de naam van de toekomstige verbinding in te voeren. Klik volgende". Typ het IP-adres of de servernaam in het veld dat verschijnt. Ga naar het volgende item.

Stap 5

Voeg een verbindingssnelkoppeling toe aan uw bureaublad door het vakje naast het bijbehorende item aan te vinken. Klik op de knop Voltooien. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in het daarvoor bestemde formulier in. Sla uw instellingen op en klik op de knop Eigenschappen.

Stap 6

Open het tabblad Beveiliging na het starten van het nieuwe menu. Geef de parameters op die nodig zijn voor een succesvolle verbinding met de server van de provider. Selecteer nu het tabblad "Opties".

Stap 7

Wijzig indien nodig het verbindingstype. Meestal worden PPPTP en L2TP gebruikt voor VPN-verbindingen. Klik op de OK-knop. Wacht op de update van de verbindingsparameters.

Stap 8

Maak verbinding met internet en controleer de functionaliteit van het gemaakte netwerk. Als de verbinding mislukt, controleer dan de instellingen van de netwerkkaart van de computer. Zorg ervoor dat u de juiste parameters voor TCP / IP gebruikt.

Aanbevolen: