Een Videoconferentie Opzetten

Inhoudsopgave:

Een Videoconferentie Opzetten
Een Videoconferentie Opzetten

Video: Een Videoconferentie Opzetten

Video: Een Videoconferentie Opzetten
Video: Het videoconferentie systeem voor je vergaderruimte! | Voips 2024, April
Anonim

Videoconferentie is tegenwoordig een populaire manier van communicatie, zowel tussen deelnemers aan één project als tussen leiders van verschillende bedrijven om samenwerkingskwesties te bespreken. Het opzetten van een videoconferentie is net zo moeilijk als een gewone. Het enige dat de taak gemakkelijker maakt, is dat u op kantoor of thuis bent en dat alle benodigde materialen altijd bij de hand zijn.

Een videoconferentie opzetten
Een videoconferentie opzetten

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u nodig hebt, is software voor videoconferenties. Download alle software waarmee u de gesprekspartner kunt horen en zien met behulp van de technische middelen van uw computer. Het meest populaire programma van vandaag is Skype. Zorg ervoor dat uw toekomstige geïnterviewden dezelfde software hebben. Voeg ze toe aan uw lijst met contactpersonen in uw tenant. Houd er rekening mee dat niet alle softwareproducten videoconferenties bieden. In de meeste van hen wordt het betaald (Virtual Room, TrueConf, ooVoo-programma's), of het wordt aangeboden in een proefversie voor meerdere dagen. Los dit probleem op voorafgaand aan de conferentie.

Stap 2

Controleer ook of de webcam en microfoon van uw computer werken. Zorg ervoor dat uw internetverbinding stabiel is, want dit is de sleutel tot het succes van uw onderhandelingen. U en uw gesprekspartners moeten het gevoel hebben dat u live communiceert.

Stap 3

Bereid al het nodige materiaal voor: documenten voor mailing, presentaties, teksten van uw toespraken, vragen aan uw gesprekspartners. Stelt u zich eens voor dat u een echte conferentie organiseert en volledig voorbereid bent.

Stap 4

Meld u op het geplande tijdstip aan bij Skype en zorg ervoor dat iedereen in de conferentie online is. Selecteer een van de deelnemers door hun naam te markeren in de lijst met contactpersonen. Open het gespreksmenu en selecteer Deelnemers toevoegen. Voeg alle andere leden uit uw lijst met contactpersonen toe. Je hebt nu een groep verenigd in één gesprek. Klik op Oproepgroep en alle deelnemers ontvangen uw oproep tegelijkertijd.

Stap 5

Skype-videoconferenties hebben genoeg functies om uw onderhandelingen te laten slagen. Om uw gesprekspartners eventuele grafieken of presentaties te laten zien, stuurt u ze naar uw partners en vraagt u hen ze te openen op een specifieke pagina of dia, of gebruikt u de functie "Delen". Hiermee kunt u uw gesprekspartners een beeld laten zien van wat er op uw computerscherm gebeurt. U hoeft het bestand alleen maar op uw computer te openen en alle deelnemers aan de conferentie zullen het zien.

Aanbevolen: