Een Computer-naar-computer Thuisnetwerk Opzetten

Inhoudsopgave:

Een Computer-naar-computer Thuisnetwerk Opzetten
Een Computer-naar-computer Thuisnetwerk Opzetten

Video: Een Computer-naar-computer Thuisnetwerk Opzetten

Video: Een Computer-naar-computer Thuisnetwerk Opzetten
Video: Een thuisnetwerk maken 2024, Mei
Anonim

Thuisnetwerklink "computer-computer" kan worden gebruikt om verbinding te maken om bestanden of netwerkgames te delen. U kunt een draadloze verbinding tussen computers tot stand brengen met behulp van de functies van het systeem.

Een thuisnetwerk instellen
Een thuisnetwerk instellen

instructies:

Stap 1

Ga naar het venster voor instellingen voor de internetverbinding. Selecteer hiervoor het menu "Start" - "Netwerk en internet" - "Netwerkcentrum". Gebruik in het venster dat verschijnt de link "Draadloze netwerken beheren". Klik in het menu dat wordt geopend op de knop "Toevoegen" - "Maak een computer-naar-computer netwerk". Klik op "Volgende" en volg de instructies van het installatieprogramma.

Stap 2

Druk in het venster dat verschijnt nogmaals op de knop "Volgende". Voer in het veld "Netwerknaam" een naam in voor uw gemaakte lokale netwerk. Geef in de vervolgkeuzelijst Beveiligingstype WPA2-persoonlijke codering op. Geef in de regel "Beveiligingssleutel" het wachtwoord op, dat minimaal 8 tekens lang moet zijn. Dit wachtwoord wordt gebruikt om toegang te krijgen tot gegevens op het netwerk.

Stap 3

Nadat u alle gegevens hebt ingevoerd, klikt u op "Internetverbinding delen inschakelen" en vervolgens op "Sluiten" nadat de juiste melding is verschenen.

Stap 4

Om vanaf een andere computer verbinding te maken met het gemaakte netwerk, gaat u naar het "Netwerkcentrum" via het "Configuratiescherm" of het pictogram voor de internetverbinding in het systeemvak in de rechterbenedenhoek van het scherm. Klik op de knop "Adapterinstellingen wijzigen". Klik met de rechtermuisknop op "Draadloze netwerkverbinding" en selecteer "Eigenschappen".

Stap 5

Markeer Internet Protocol versie 4 en klik op Eigenschappen. Voer in het veld IP-adres het IP-adres voor de verbinding in. Dus als u het adres 192.168.0.1 gebruikt, moet het adres 192.168.0.2 worden gebruikt op de geconfigureerde computer, enz. Het netwerk mag niet dezelfde IP-adressen hebben.

Stap 6

Specificeer subnetmasker (255.255.255.0), gateway (host IP-adres). Voer in het veld DNS-server de DNS van uw ISP in en klik vervolgens op "OK". Maak verbinding met uw verbinding met behulp van het bijbehorende pictogram voor het beheren van het wifi-netwerk in de lade en selecteer de gemaakte verbinding. De parametrering is voltooid.

Stap 7

Als u de computernaam die op het netwerk wordt weergegeven, wilt wijzigen, gaat u naar het menu "Start" en klikt u met de rechtermuisknop op het item "Computer". Selecteer Eigenschappen en vervolgens Geavanceerde systeeminstellingen. Klik in het tabblad "Computernaam" op de knop "Wijzigen" en voer de gewenste gebruikersnaam in die u op het netwerk wilt gebruiken. In het veld "Werkgroep" kunt u de naam van de netwerkverbinding wijzigen.

Aanbevolen: