Hoe Maak Je Een Laptop Koelsysteem Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laptop Koelsysteem Schoon
Hoe Maak Je Een Laptop Koelsysteem Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Laptop Koelsysteem Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Laptop Koelsysteem Schoon
Video: Werking koelsysteem in koel- en diepvrieskasten van Miele 2024, Mei
Anonim

Om oververhitting van sommige delen van de laptop te voorkomen, is het aan te raden deze direct schoon te maken. Om dit te doen, moet u fysieke toegang krijgen tot de onderdelen. Als uw laptop het einde van de garantieperiode nog niet heeft bereikt, dan is het ten zeerste af te raden om deze uit elkaar te halen.

Hoe maak je een laptop koelsysteem schoon
Hoe maak je een laptop koelsysteem schoon

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - pincet;
  • - wattenschijfjes;
  • - alcoholoplossing;
  • - vet.

instructies:

Stap 1

Download en installeer eerst Everest of zijn equivalenten. Voer dit hulpprogramma uit en wacht terwijl het verzamelen van informatie over de aangesloten apparatuur is voltooid. Open nu het menu "Sensoren" en bestudeer de temperatuurmetingen. Zorg ervoor dat de temperaturen van de afzonderlijke apparaten buiten het bereik liggen.

Stap 2

Zet nu uw mobiele computer uit. Neem een krachtige stofzuiger en gebruik deze om alle ventilatieopeningen van je laptop schoon te maken. Als uw stofzuiger een luchttoevoerfunctie heeft, gebruik deze dan. Zet nu de mobiele computer weer aan en controleer de meetwaarden van de sensoren. Soms kan zelfs deze eenvoudige reiniging voldoende zijn.

Stap 3

Als de temperatuur nog steeds hoger is dan normaal, zet dan de laptop uit en verwijder de onderkant. Draai hiervoor alle bevestigingsschroeven los. Voordat u de kap verwijdert, moet u controleren of er niets in de weg staat van dit proces. Til het eerst voorzichtig op en onderzoek de kabels die het deksel met de rest van de apparaten verbinden. Wrik ze voorzichtig los met een pincet.

Stap 4

Week nu een watje of wattenstaafje in eau de cologne of een milde alcoholoplossing. Veeg de bladen van de juiste ventilatoren schoon. Zorg ervoor dat deze apparaten vrij kunnen draaien. Als dit niet gebeurt, demonteer dan de koeler. Verwijder de sticker van de bovenkant. Doe een kleine hoeveelheid vet in de geopende opening. Beweeg de bladen van de koeler op en neer om het smeermiddel langs de rotatie-as te verdelen.

Stap 5

Zet je laptop in elkaar en zet hem aan. Start Everest en bekijk de sensormetingen. Als de temperatuur nog steeds boven normaal is, overweeg dan om de koelers te vervangen of een koelpad aan te schaffen.

Aanbevolen: