Hoe Maak Je Een Laptop Thuis Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laptop Thuis Schoon?
Hoe Maak Je Een Laptop Thuis Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Laptop Thuis Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Laptop Thuis Schoon?
Video: LAPTOP u0026 MUISMAT SCHOONMAKEN | HOE MAAK IK... | Clean with me | Hoe ik mijn laptop schoonmaak | 2024, April
Anonim

Als u tijdens het typen op het toetsenbord van een laptop de warmte voelt die de toetsen lijken te ademen, of een vreemd geluid hoort, dat doet denken aan een opstijgend vliegtuig, is het tijd om de laptop uit elkaar te halen en stofvrij te maken. En hiervoor is het niet nodig om naar de salon te gaan en geld te betalen - u kunt het thuis zelf doen.

Hoe maak je een laptop thuis schoon?
Hoe maak je een laptop thuis schoon?

Uw laptop stofvrij maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Hoewel, als je nog niet eerder met dergelijk werk te maken hebt gehad, het natuurlijk is dat je bang bent iets te beschadigen of iets verkeerds te doen.

ontleden

Afhankelijk van de fabrikant en het model van de laptop kan het parsingproces op verschillende manieren plaatsvinden, maar het principe zelf blijft altijd hetzelfde.

Allereerst moet u de computer loskoppelen van de stroom en de batterij verwijderen. Draai vervolgens de schroeven los - meestal zijn het er veel, en in sommige gevallen blijken ze ook anders te zijn - klein en groot. Om niets in de war te brengen en niet voor een dergelijke situatie te komen tijdens de montage wanneer de schroeven niet op hun plaats willen vallen, doet u het volgende: schets op een gewoon A4-blad een diagram van de locatie van de schroeven op het onderpaneel van de laptop. En plaats vervolgens elke te verwijderen schroef op de daarvoor bestemde plaats.

Wanneer alle schroeven op het blad zitten, verwijdert u voorzichtig het onderpaneel van de laptop. Pas op voor de schijf en de openingen voor de koptelefoon en USB-poorten om te voorkomen dat ze per ongeluk van het moederbord worden gescheurd.

Schoonmaak

De laptop heeft koelers en koellichamen die deze koelers koelen. Om ervoor te zorgen dat de laptop stopt met opwarmen alsof hij op een fornuis is geplaatst, moet je al deze dingen schoonmaken.

Om dit te doen, moet u de koeler loskoppelen van het moederbord en de koellichamen uit de behuizing schroeven. Dit wordt in verschillende modellen anders gedaan, maar, zoals al opgemerkt, het principe is hetzelfde. In laptops worden ventilatoren meestal met 4 schroeven bevestigd - u moet ze kruiselings losdraaien. Want als je aan één kant 2 bouten losdraait, kan de druk van de andere twee voor je een stuk van de processor of videokaart afbreken.

Wanneer alle ventilatoren volledig tot uw beschikking staan, verwijdert u grote stofkorrels met een gewone kunstpenseel (geen verfkwast) en "stofzuigt" u vervolgens de radiator.

Dit kan in principe worden afgerond. Maar aangezien je een penseel in je handen hebt, loop er dan lichtjes mee door alle beschikbare details.

inclusie

Nu is het tijd om de onderdelen op hun plaats te zetten en de schroeven vast te draaien. Vergeet niet de radiatorschroeven in een kruiselings patroon te draaien om druk aan één kant te voorkomen. Zorg er bij het installeren van het onderpaneel van de laptop voor dat er geen vervormingen zijn, dat wil zeggen dat het deksel stevig op zijn oorspronkelijke plaats zit. Draai de schroeven net zo hard aan als nodig is - niet te vast aandraaien of kracht gebruiken. Je hebt immers te maken met een kwetsbaar technisch apparaat.

De laatste stap is het aanzetten van de laptop. Als je alles op zijn plaats zet en de losgekoppelde koelers op het bord aansluit, zijn er geen problemen. Als de laptop niet wil inschakelen of alarmen begint te geven ("screen of death", zoemen, enz.), Onderneem dan geen onafhankelijke pogingen om het probleem op te lossen - het is beter om het naar een servicecentrum te brengen.

Aanbevolen: