Hoe De Serie Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Serie Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Hoe De Serie Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Serie Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Serie Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Als u de configuratie van uw computer in detail wilt weten, moet u eerst de gegevens over het moederbord achterhalen. Het hangt immers van de serie van het bord af welke componenten je kunt aansluiten. Je moet het ook weten om het BIOS van het moederbord bij te werken.

Hoe de serie van het moederbord te achterhalen?
Hoe de serie van het moederbord te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - AIDA64 Extreme Edition-programma;
  • - TuneUp Utilities-programma.

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste manieren om de serie van een moederbord te achterhalen, is door naar de verpakking te kijken. Als je een computer uit componenten hebt samengesteld, zou je een pakket voor het bord moeten hebben gekregen. Ook wordt vaak een reeks apparaten op een garantiekaart voor een computer geschreven, of u kunt deze informatie direct op het bord zelf zien. Maar als de computer al is gemonteerd, moet u het deksel van de systeemeenheid openen, wat niet erg handig is. Als je een handleiding van het moederbord hebt, kun je daar ook de serie in zien.

Stap 2

Wanneer u de computer aanzet, geeft het beginscherm meestal informatie over het moederbord weer. Eerst wordt de fabrikant aangegeven, daarna de serie.

Stap 3

Ook kunt u de serie van het moederbord bepalen met behulp van speciale software. Download en installeer de AIDA64 Extreme Edition-software op uw computer. Start het op. Wacht tot de systeemscan is voltooid. Klik vervolgens in het rechtervenster van het programma op "Moederbord", en in het volgende venster dat verschijnt, selecteer ook "Moederbord".

Stap 4

Er verschijnt een venster met informatie over het moederbord. Zoek in dit venster de sectie "Eigenschappen van het moederbord" en daarin - de regel "Moederbord". De betekenis van deze regel bevat de naam van de fabrikant en de serie van het moederbord. In de tekenreekswaarde Asus M5A78L is Asus bijvoorbeeld de fabrikant, is M5A78 de modelserie van het apparaat en is M5A78L de naam van het moederbordmodel. Onderaan het programmavenster staan links naar de website van de fabrikant van het apparaat, het bijwerken van het BIOS, enz.

Stap 5

U kunt ook het programma TuneUp Utilities gebruiken. Installeer het op uw computer. Selecteer vervolgens in het hoofdmenu "Problemen oplossen" en vervolgens - "Systeeminformatie weergeven". U kunt algemene informatie over de computer bekijken, waaronder informatie over de serie van het moederbord.

Aanbevolen: