Hoe De Frequentie Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Hoe De Frequentie Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Frequentie Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Frequentie Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Video: Geheugen op het moederbord plaatsen 2024, April
Anonim

Enkele van de belangrijkste prestatieparameters van de hardware die op uw computer is geïnstalleerd, worden bepaald door hoe vaak per seconde informatie wordt verzonden en ontvangen van een bepaald apparaat (processor, geheugen, schijfstations, enz.). Deze parameters worden gemeten in megahertz en worden "frequentie" genoemd. Als ze het hebben over de frequentie van het moederbord, en niet over de processors en geheugenchips die erop zijn geïnstalleerd, bedoelen ze meestal de frequentie van de gegevensoverdrachtbus.

Hoe de frequentie van het moederbord te achterhalen?
Hoe de frequentie van het moederbord te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Gebruik propriëtaire software om de busfrequentie op het moederbord te bepalen - het bevat vaak informatie- en configuratiehulpprogramma's waarmee u, naast andere instellingen, de parameter kunt vinden die u nodig hebt. Zoek naar zo'n hulpprogramma op de optische schijf in de verpakking van het moederbord. Als u geen schijf hebt, kunt u de inhoud downloaden van de website van de fabrikant. Zo'n hulpprogramma voor het ASRock Fatal1ty P67-moederbord heet bijvoorbeeld F-Stream Tuning, en de busfrequentie van het moederbord is te zien op het tabblad Hardware Monitor, naast het opschrift BCLC / PCI-E Frequency. Op het tabblad Overklokken kun je het niet alleen zien, maar ook wijzigen met de schuifregelaar naast hetzelfde bijschrift

Stap 2

Installeer, als alternatief voor propriëtaire software, een universeel programma voor het bepalen van de parameters en het bewaken van de apparatuur die in de computer is geïnstalleerd. Deze applicaties worden gedistribueerd door niet-moederbordleveranciers en zijn daarom ontworpen om te werken met apparaten van veel fabrikanten. Het kan bijvoorbeeld een zeer populair gratis hulpprogramma CPU-Z zijn (https://cpuid.com/softwares/cpu-z.html) of een even populair programma dat informatie geeft over een groter aantal randapparatuur, AIDA (https://cpuid.com/softwares/cpu-z.html): // aida64.com). Als u de laatste installeert, opent u, om informatie te krijgen over de werkfrequentie van de systeembus, de sectie "Moederbord" in het menu, klikt u op de regel met dezelfde naam en kijkt u naar het nummer dat tegenover het opschrift staat aangegeven "Reële frequentie" in de sectie "Buseigenschappen FSB"

Stap 3

Ga naar het BIOS-configuratiescherm als er geen manier is om de busfrequentie van het moederbord rechtstreeks vanuit het besturingssysteem te achterhalen. In het basis I / O-systeem is het ook niet altijd mogelijk om de waarde van deze parameter te zien - vaak wordt hier geen specifieke waarde aangegeven, maar wordt de parameter Auto ingesteld. Desalniettemin kunt u deze optie ook proberen - kijk tussen de instellingen voor degene die FSB-frequentie of CPU-frequentie vermeldt. De exacte naam hangt af van de gebruikte BIOS-versie en staat hoogstwaarschijnlijk op het tabblad Geavanceerd.

Aanbevolen: