Hoe De Chipset Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Chipset Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Hoe De Chipset Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Chipset Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Chipset Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Video: What is a Chipset? 2024, Mei
Anonim

De meeste computerbezitters hoeven niet te weten uit wat voor onderdelen hun computer bestaat. Hoewel het normaal gesproken werkt en alle taken aankan die de gebruiker het laadt, is het niet nodig om geïnteresseerd te zijn in de "inhoud". Maar er kan een moment komen dat u bijvoorbeeld nieuwe stuurprogramma's op het moederbord moet downloaden. En daarvoor moet je precies weten op welke chipset het is gebouwd.

Hoe de chipset van het moederbord te achterhalen?
Hoe de chipset van het moederbord te achterhalen?

Het is nodig

Computer, AIDA64 Extreme Edition pc-testprogramma, internettoegang, basiscomputervaardigheden

instructies:

Stap 1

Downloaden van de site van de ontwikkelaar https://www.aida64.com/downloads installatiebestand voor AIDA64 Extreme Edition. Op de site kun je een gratis proefversie kiezen, waardoor het later (na betaling) mogelijk is om deze uit te breiden naar een volledige versie. Selecteer tijdens het installatieproces de map waarin de toepassing wordt geïnstalleerd en accepteer de licentieovereenkomst

Stap 2

Nadat de installatie is voltooid, wordt het programma automatisch gestart. Om het later "handmatig" uit te voeren, dubbelklikt u met de linkermuisknop op de snelkoppeling van het programma op het bureaublad.

Stap 3

In het geopende programmavenster aan de rechterkant is een kolom met menu-items. Selecteer daarin de regel "Moederbord". Zoek in de aanvullende lijst die verschijnt het item "Chipset"

Stap 4

Aan de rechterkant van het programmavenster ziet u een volledige lijst met de eigenschappen van de chipset van uw moederbord. Helemaal bovenaan deze lijst staan twee regels: "North Bridge" en "South Bridge". De naam van de North Bridge is de naam van de chipset van het moederbord. De Southbridge is de tweede chip op het moederbord en is verantwoordelijk voor de werking van veel aangesloten apparaten. Noteer de naam, deze informatie kan handig zijn bij het zoeken naar drivers voor het moederbord.

Aanbevolen: