Hoe De Socket Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Socket Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Hoe De Socket Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Socket Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Socket Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Video: Which CPU socket do I have? 2024, Mei
Anonim

Bij het in elkaar zetten of upgraden van een computer, wanneer het nodig is om de juiste processor te kiezen, weten veel pc-gebruikers niet welke processor op hun moederbord past en waarom deze wel en niet een andere. Hiervoor wordt de waarde van de socket gebruikt. Dit is waar de CPU is aangesloten op het moederbord. De socketnummering wordt aangegeven met cijfers.

Hoe de socket van het moederbord te achterhalen?
Hoe de socket van het moederbord te achterhalen?

Het is nodig

  • Schroevendraaier, Everest of cpu-z programma's,
  • instructies voor moederbord en processor

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om uw socketwaarde te achterhalen, is door de instructies voor het moederbord te volgen. Zoek en open de pagina die de kenmerken beschrijft en bekijk de nummers die u nodig hebt. Op dezelfde plaats wordt meestal de reeks processors aangegeven die op uw moederbord past. Als er geen is, overweeg dan de volgende opties.

Stap 2

Als u de naam en fabrikant van uw moederbord kent (dit kunt u erop lezen door de zijklep van de systeemeenheid te verwijderen), gaat u naar de officiële website van de fabrikant en kijkt u, nadat u de naam van het moederbord daar al hebt vermeld, naar de kenmerken ervan.

Stap 3

Het komt zo voor dat veel fabrikanten de waarde van de socket vaak aangeven op de plaats waar de processor is bevestigd aan een metalen of plastic onderdeel van het moederbord. Om dit te doen, hoeft u niet lui te zijn, een schroevendraaier te nemen, de bouten van de zijafdekking los te draaien, deze te verwijderen, de schroeven los te draaien die de ventilator en de processorkoelradiator vasthouden, terwijl u, zonder de processor zelf aan te raken, op de felbegeerde plaats bent.

Stap 4

Als al het bovenstaande niet heeft geholpen, zijn er programma's die het systeem scannen en uw specificatie geven. Bijvoorbeeld Everest of cpu-z. De eenvoudigere is cpu-z. Hier zullen we het analyseren. Zoek op internet of koop in een winkel, installeer op uw computer. Wacht na het starten en zoek de kolom Pakket in het venster dat verschijnt. Dit is waar uw socket wordt vermeld.

Stap 5

Afhankelijk van welke processor je hebt geïnstalleerd, kun je ook bepalen welke socket je op het moederbord hebt. Deze lijst helpt je daarbij.

Intel-fabrikant

Socket-CPU

Socket 370 Pentium III

Socket 423 Pentium, celeron 4

Socket 478 Pentium, celeron 4

LGA 775 Pentium D, Celeron D, Pentium EE, Core 2 Duo, Core 2 Extreme, Celeron, Xeon 3000-serie, Core 2 Quad

LGA 1156 Core i7, Core i5, Core i3

LGA 1366 Core i7

Fabrikant AMD

Socket-CPU

Socket A (Socket 462) Athlon, Athlon XP, Sempron, Duron

Socket 563 Athlon XP-M

Stekkerdoos 754 Athlon 64

Socket 939 Athlon 64 en Athlon 64 FX

Aanbevolen: