Hoe De Temperatuur Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Hoe De Temperatuur Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Temperatuur Van Het Moederbord Te Achterhalen?

Video: Hoe De Temperatuur Van Het Moederbord Te Achterhalen?
Video: Hoe is de maan ontstaan? | DE MAAN 2024, Mei
Anonim

Temperatuuromstandigheden zijn erg belangrijk voor computercomponenten. Dit betekent dat oververhitting van een van de onderdelen vroeg of laat zal leiden tot breuk. Daarom is het altijd de moeite waard om de "gezondheids"-statistieken van uw pc bij te houden. Dit geldt met name voor het moederbord - het belangrijkste onderdeel van de computer. Bovendien, als het niet is uitgerust met een koelventilator.

Hoe de temperatuur van het moederbord te achterhalen?
Hoe de temperatuur van het moederbord te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Installeer het bewakings- en diagnoseprogramma. De eenvoudigste manier om de temperatuur van het moederbord te achterhalen, is door een speciaal programma zoals Everest of AIDA64 uit te voeren. Start uw browser en open een zoekmachine. Typ in de zoekbalk "Download AIDA64". De eerste link www.aida64.com/downloads leidt naar de site van de ontwikkelaar in de downloadsectie. Ga ernaartoe en download de proefversie (Trial Version) in een van de opties. De Extreme Edition heeft de breedste reeks functies, maar absoluut alle downloadbare functies. Het programma werkt op zowel 32-bits als 64-bits systemen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het archief met het programma en selecteer "Uitpakken". Open de map waar het archief zal worden uitgepakt en voer de aida64. Het opstartscherm van het programma verschijnt en na het scannen van de apparaten wordt het hoofdvenster geopend. Aan de linkerkant van het venster staan de categorieën van apparatuur waarover informatie kan worden weergegeven.

Stap 3

Klik op "Computer" in de linkerkolom en klik aan de rechterkant van het scherm op het pictogram "Sensor". Er verschijnt een lijst met alle componenten waarvan de sensoren informatie geven over hun werk. Zoek het item "Moederbord" en hiernaast ziet u de temperatuur in graden. Houd er rekening mee dat het hulpprogramma wordt betaald en sommige waarden verbergt totdat u de activeringscode invoert. U kunt aida64 gewoon meerdere keren uitvoeren - elke keer worden verschillende gegevens verborgen.

Stap 4

Download het gratis informatieprogramma HWiNFO32 of HWiNFO64 voor respectievelijk 32-bits of 64-bits systemen. Ga hiervoor naar de website https://www.hwinfo.com en klik op de link om het archief met het hulpprogramma te downloaden. Pak het archief ergens op uw harde schijf uit, open de map en voer het bestand HWiNFO32.exe uit. Er wordt een klein venster geopend met de knoppen Configureren en Uitvoeren. Vink het vakje aan naast alleen sensor en klik op Uitvoeren. Zoek in het middelste deel van de tabel die wordt geopend na het pollen van de sensoren, de regel met het label Motherboard. Integendeel, de temperatuur van het moederbord wordt geregistreerd: de huidige, minimale en maximale waarden.

Aanbevolen: