Hoe Automatische Schijfcontrole Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Automatische Schijfcontrole Te Verwijderen
Hoe Automatische Schijfcontrole Te Verwijderen

Video: Hoe Automatische Schijfcontrole Te Verwijderen

Video: Hoe Automatische Schijfcontrole Te Verwijderen
Video: schijfcontrole 2024, Mei
Anonim

Soms, wanneer het besturingssysteem start, scant het automatisch de harde schijf op problemen en fouten. Vaak wordt dit voorafgegaan door een onjuiste afsluiting van het besturingssysteem of een plotselinge herstart. Iets minder vaak ondergaat de harde schijf vergelijkbare controles telkens wanneer de computer wordt aangezet. Om dit te voorkomen, kunt u deze functie uitschakelen.

Hoe automatische schijfcontrole te verwijderen
Hoe automatische schijfcontrole te verwijderen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Om de automatische controle uit te schakelen, gaat u naar het menu "Start", selecteert u "Alle programma's" in de lijst die verschijnt en vervolgens "Standaard". Zoek de opdrachtregel in de lijst met standaardprogramma's en voer deze uit.

Stap 2

Voer in het venster dat verschijnt het commando Chkntfs С: / x in. Houd er rekening mee dat de letter C in dit geval overeenkomt met de naam van een van de harde schijven. In plaats daarvan kunt u de letter van een andere sectie vervangen. De bevestiging van de opdracht wordt voltooid door op de Enter-toets te drukken. Vanaf nu is de automatische controle van de C-schijf uitgeschakeld. Een soortgelijke bewerking moet worden uitgevoerd met alle partities van de harde schijf.

Stap 3

De tweede manier om automatische controle uit te schakelen, is door de gegevens van het register van het Windows-besturingssysteem te bewerken. Om dit te doen, moet u Regedit32.exe invoeren op de opdrachtregel. Breid daarna het gedeelte SYSTEM uit in HKEY_LOCAL_MACHINE en vervolgens CurrentControlSet en Control. Selecteer vervolgens met de cursor de regel Session Manager.

Stap 4

De BootExecute-tak verschijnt aan de rechterkant van het register, door erop te dubbelklikken, kunt u het bewerkingsmenu openen. In de Autocheck autochk *-waarde die verschijnt, verwijdert u gewoon het sterretje. Om te voltooien, moet u de instellingen opslaan en de register-editor afsluiten.

Aanbevolen: