Hoe Automatische Schijfcontrole Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Automatische Schijfcontrole Uit Te Schakelen
Hoe Automatische Schijfcontrole Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatische Schijfcontrole Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatische Schijfcontrole Uit Te Schakelen
Video: Opstarttoepassingen uitschakelen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Van tijd tot tijd, wanneer de computer opstart, begint het besturingssysteem schijven te scannen op problemen. Dit gebeurt vooral vaak wanneer het besturingssysteem uitvalt en het plotseling opnieuw opstart. Soms worden harde schijven elke keer dat de computer wordt aangezet gecontroleerd. Deze optie is natuurlijk best handig, maar tijdens het scanproces kan het systeem behoorlijk traag zijn.

Hoe automatische schijfcontrole uit te schakelen
Hoe automatische schijfcontrole uit te schakelen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Het probleem kan op een vrij eenvoudige manier worden opgelost, namelijk door automatische verificatie uit te schakelen. U hoeft niet bang te zijn dat dit problemen kan opleveren bij het werken met de harde schijf, aangezien een dergelijke controle handmatig kan worden uitgevoerd, bijvoorbeeld een keer per maand of vaker indien nodig.

Stap 2

Op deze manier kunt u de automatische hardeschijfcontrole uitschakelen. Klik op Begin. Klik op "Alle programma's". Selecteer Accessoires in de lijst met programma's. Zoek de opdrachtregel in standaardprogramma's. Start het op.

Stap 3

Voer bij de opdrachtprompt Chkntfs C: / x in. De letter C is de letter van de harde schijfpartitie. In plaats daarvan kunt u elke andere letter invoeren die overeenkomt met de naam van de partitie van uw harde schijf. Druk na het invoeren van de opdracht op Enter. Automatische verificatie wordt uitgeschakeld voor de sectie die je hebt geselecteerd. U kunt het scannen voor alle partities op de harde schijf dus uitschakelen.

Stap 4

U kunt automatische controle ook uitschakelen door het systeemregister te bewerken. Voer bij de opdrachtprompt Regedt32.exe in. Klik vervolgens op de pijl tegenover de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE. Herhaal de actie naast de subsecties SYSTEM, CurrentControlSet en Control. Selecteer vervolgens de regel Session Manager.

Stap 5

Er verschijnt een lijst met takken aan de rechterkant van de Register-editor. Zoek in deze lijst de vertakking BootExecute. Klik erop met een dubbele linkermuisklik. Vervolgens kunt u BootExecute bewerken. De waarde van deze tak is Autocheck autochk *. Het enige dat u hoeft te doen, is het sterretje verwijderen. Uiteindelijk blijft de waarde Autocheck autochk. Sla de instellingen op en sluit het venster Register-editor. Hiermee is de procedure voor het uitschakelen van de automatische controle voltooid.

Stap 6

Als u de procedure voor het controleren van een harde-schijfpartitie handmatig moet voltooien, start u gewoon een opdrachtprompt en voert u Chkdsk in.

Aanbevolen: