Hoe De Schijfcontrole Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijfcontrole Uit Te Schakelen?
Hoe De Schijfcontrole Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Schijfcontrole Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Schijfcontrole Uit Te Schakelen?
Video: Opstarttoepassingen uitschakelen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Elk apparaat, schijven, programma's worden altijd gecontroleerd op de computer. Dit geldt met name voor schijven. Het kan elke keer dat de computer wordt ingeschakeld worden uitgevoerd. Soms vertraagt dit het werkproces en daarom geven sommige gebruikers er de voorkeur aan om schijfcontrole uit te schakelen. Er zijn echter vaak vragen over het ontkoppelingsproces.

Hoe de schijfcontrole uit te schakelen?
Hoe de schijfcontrole uit te schakelen?

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Om dit te doen, klikt u op Start "en selecteert u de knop "Uitvoeren" onderaan. Voer in de bladerregel het woord "regedit" in en klik op "OK". Ga vervolgens naar de "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession Manager"-tak. Zoek de" BootExecute "tabblad en verwijder de inhoud. Sla vervolgens alle wijzigingen op door op de knop "OK" te klikken.

Stap 2

Controleer de schijf volledig voordat u de schijfcontrole uitschakelt. Open "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijf. Selecteer "Eigenschappen" in het venster. Zoek het tabblad "Service" en klik erop. In het venster wordt "Controle uitvoeren" weergegeven. Klik erop. Er wordt een venster geopend waarin u alle vakjes aanvinkt en op "Uitvoeren" klikt.

Stap 3

Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten. Na controle kunt u beginnen met het uitschakelen van deze functie. Klik hiervoor op "Start" en selecteer het tabblad "Uitvoeren". Er wordt een venster geopend waarin u het woord "cmd" moet invoeren. Klik OK". U ziet een venster waarin u de volgende opdracht "chkntfs / X C:" invoert, waarbij "C:" de naam is van de schijf waarvan u de controle wilt uitschakelen. Daarna wordt de controle volledig uitgeschakeld. Als u deze functie in de toekomst wilt retourneren, voert u het commando "chkntfs / D" in het venster in.

Stap 4

Ga naar "Start" en vervolgens naar "Uitvoeren". Voer de opdracht "regedit" in en klik op "OK". Ga naar "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession Manager". Dubbelklik aan de rechterkant op de toets "BootExecute". De standaardwaarde is "autocheck autochk *". Om controle uit te schakelen, plaatst u de parameter "/ K: C" vóór het teken "*". Dan zou "BootExecute" er als volgt uit moeten zien: "autocheck autochk / k: C *". Als u controle op alle schijven wilt uitschakelen, voert u deze waarde in "autocheck autochk / k: C / k: D *".

Stap 5

Stel in het register "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession Manager" de waarde van de sleutel "AutoChkTimeOut" in en zet deze op "0". Hierdoor wordt de automatische schijfcontrole uitgeschakeld na een abnormale afsluiting.

Aanbevolen: