Hoe De Harde Schijfcontrole Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijfcontrole Uit Te Schakelen?
Hoe De Harde Schijfcontrole Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Harde Schijfcontrole Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Harde Schijfcontrole Uit Te Schakelen?
Video: Harde schijf controleren in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Nadat er een storing is opgetreden op een van de harde schijfpartities, plaatst het besturingssysteem automatisch een label op zo'n schijf. Elke keer dat de computer opstart, scant het systeem de opstartpartitie en ziet een snelkoppeling naar de schijf die ooit kapot was. Hierdoor verschijnt vaak het hardeschijfcontrolevenster.

Hoe de harde schijfcontrole uit te schakelen?
Hoe de harde schijfcontrole uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Na het verschijnen van zelfs een minimale storing van de harde schijf, kunnen er slechte sectoren op het oppervlak verschijnen. Bij de eerste detectie van dit probleem plaatst het systeem het label "slechte sector" en kan een constante controle van de schijf niet langer worden vermeden. Dit wordt gedaan om de harde schijf goed te laten werken, maar in feite verlengt deze functie alleen de opstarttijd.

Stap 2

Een van de verschillende oplossingen voor deze situatie is om een item zoals "Deze computer" volledig te scannen. Om deze bewerking uit te voeren, moet u het venster "Deze computer" openen door te dubbelklikken op de snelkoppeling op het bureaublad of in het menu "Start". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de schijf, die constant door het systeem wordt gecontroleerd op slechte sectoren, en selecteer de regel "Eigenschappen".

Stap 3

Klik in het geopende venster met de linkermuisknop op het tabblad "Service". Ga naar het blok "Schijf controleren", waarbinnen u op de knop "Controleren" moet drukken. U ziet een pop-upvenster waarin u de vakjes "Automatisch repareren …" en "Controleren en repareren" moet aanvinken. Klik vervolgens op de knop "Uitvoeren".

Stap 4

In het volgende dialoogvenster ziet u een suggestie om pas na een herstart een volledige harde schijfcontrole uit te voeren. Antwoord bevestigend door op de herstartknop te drukken. Wanneer het systeem opstart, begint de controle. Na voltooiing zal duidelijk zijn of er problemen zijn met de partities van de harde schijf. Als ze er niet zijn, start deze controle niet meer automatisch.

Stap 5

Het gebeurt zo dat de eerste methode niet helpt, maar u weet zeker dat de schijfpartities correct werken. Daarom moet u deze controle handmatig annuleren. Om dit te doen, drukt u op de sneltoets Win + R, typt u cmd en drukt u op de Enter-toets. Voer in het geopende venster de volgende uitdrukking in chkntfs / X C: (in plaats van C: er kan een andere schijf zijn die constant wordt gecontroleerd).

Aanbevolen: