Een Schijf Snel Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Schijf Snel Formatteren
Een Schijf Snel Formatteren

Video: Een Schijf Snel Formatteren

Video: Een Schijf Snel Formatteren
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van een schijf in het Windows-besturingssysteem heeft twee opties. Een daarvan omvat een procedure voor het volledig wissen van gegevens en het zoeken naar slechte sectoren op de media. De andere is alleen beperkt tot het wissen van informatie over de locatie van bestanden op de geformatteerde schijf. De tweede methode kost onvergelijkbaar minder tijd en wordt daarom "snelle" opmaak genoemd.

Een schijf snel formatteren
Een schijf snel formatteren

instructies:

Stap 1

Open Windows Verkenner. Er zijn veel manieren om dit te doen - u kunt bijvoorbeeld dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op uw bureaublad. U kunt het dialoogvenster voor het starten van het programma gebruiken - druk op de toetscombinatie WIN + R, voer de verkenneropdracht in en druk op de Enter-toets. En de gemakkelijkste manier is misschien om op de sneltoets WIN + E te drukken.

Stap 2

Selecteer de schijf die u wilt formatteren in Verkenner en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer het item "Formaat" in het vervolgkeuzemenu. Als gevolg van deze actie wordt het instellingenvenster voor de formatteringsbewerking geopend. Het item "Formatteren" verschijnt mogelijk niet in het contextmenu van de schijf, omdat niet alle media aan deze bewerking kunnen worden onderworpen met behulp van standaard Windows OS-tools.

Stap 3

Vink het vakje "Quick (Clear Table of Contents)" aan onder "Formatting Methods". Als gevolg van het wissen van de inhoudsopgave van de geselecteerde schijf, beschouwt het besturingssysteem deze schijf later als leeg en worden nieuwe gegevens over bestaande bestanden geschreven.

Stap 4

Vink het vakje naast "Compressie gebruiken" aan als u de capaciteit van de schijf iets wilt vergroten nadat u deze hebt geformatteerd. Vervolgens comprimeert het besturingssysteem de gegevens bij elke schrijfbewerking en decomprimeert deze bij elke leesbewerking. Dit algoritme voor het werken met bestanden vereist echter het gebruik van een veel grotere hoeveelheid computerbronnen. Voordat u het activeert, moet u de gangreserve van de processor en RAM afwegen, evenals de bronintensiteit van de taken die u gewoonlijk met deze computer oplost.

Stap 5

Voer uw eigen naam in het veld Volumelabel in, die na het formatteren aan de schijf wordt toegewezen, naast de letter die eraan is toegewezen. In de vervolgkeuzelijst "Clustergrootte" kunt u de sectorgrootte selecteren.

Stap 6

Klik op de knop "Start" om de opmaakprocedure te starten.

Aanbevolen: