Een Schijf Formatteren Op Een Mac

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Op Een Mac
Een Schijf Formatteren Op Een Mac

Video: Een Schijf Formatteren Op Een Mac

Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2022, December
Anonim

De formatteringsbewerking maakt ruimte vrij op het fysieke of virtuele opslagmedium voor hergebruik. Moderne besturingssystemen maken dit strippen in verschillende modi mogelijk - de gebruiker kiest ze afhankelijk van hoe zorgvuldig de informatie die op de drager is opgeslagen, moet worden vernietigd. Dezelfde volgorde van acties bij het formatteren van een schijf voor een computergebruiker met Mac OS is niet moeilijk.

Een schijf formatteren op een Mac
Een schijf formatteren op een Mac

Het is nodig

Mac-OS

instructies:

Stap 1

Gebruik de systeemtoepassing "Schijfhulpprogramma" voor het formatteren - het is ingebouwd in de gewenste functie in Mac OS. Om dit programma uit te voeren, selecteert u de sectie "Programma's", vervolgens - de subsectie "Hulpprogramma's", en dubbelklikt u daarin op de link "Schijfhulpprogramma.app".

Stap 2

In het linkerdeelvenster van de applicatie die wordt geopend, is er een lijst met beschikbare fysieke schijven en virtuele volumes waarin elk van hen is verdeeld - selecteer degene die u wilt formatteren. Klik vervolgens op het opschrift "Wissen" in het rechterpaneel en er verschijnt een korte instructie met de volgorde van acties en verschillende bedieningselementen.

Stap 3

Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Formaat" het type bestandssysteem dat bij deze bewerking moet worden gebruikt. De knop "Beveiligingsinstellingen" opent een venster met aanvullende instellingen - het bevat selectie-elementen waarmee u 7 of zelfs 35 herhalingen van deze bewerking kunt specificeren in plaats van één keer gegevensvernietiging. Houd er bij het maken van een keuze in dit venster rekening mee dat de totale opmaaktijd evenredig toeneemt met het aantal opmaakherhalingen. Voer in het veld "Naam" de naam in van het volume waaronder de te wissen schijf na de procedure moet worden weergegeven.

Stap 4

Knop met het opschrift "Erase free. space "in het rechterdeelvenster wordt ook geassocieerd met verhoogde beveiliging - het voert herhaaldelijk gegevens uit, maar niet op de hele schijf, maar alleen op het onbezette deel ervan. Gebruik het als u de opslagruimte opnieuw wilt overschrijven met nullen die vrij bleven na de vorige schijfformattering.

Stap 5

Nadat alle benodigde instellingen voor de formattering zijn gemaakt, start u het proces door op de knop "Wissen" in de rechterbenedenhoek van het "Schijfhulpprogramma" te klikken. De tijd die het programma nodig heeft om deze opdracht uit te voeren, hangt af van de schijfcapaciteit, het type communicatie-interface dat wordt gebruikt en de beveiligingsopties die u kiest.

Populair per onderwerp