Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Bepalen?
Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Bepalen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Bepalen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Bepalen?
Video: Het verschil tussen SSD's u0026 HDD's - Wij testen de snelheid van een drietal SSD's en een HDD! 2024, April
Anonim

De harde schijf is een belangrijk onderdeel van de computer dat verantwoordelijk is voor het opslaan en overbrengen van gegevens. Onvoldoende schijfsnelheid kan een onstabiele werking van het besturingssysteem veroorzaken, evenals leiden tot vernietiging van de computer of laptop op hardwareniveau. Om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen, dient u de benodigde software voor het meten van de snelheid van de harde schijf te downloaden en te installeren.

Hoe de snelheid van een harde schijf te bepalen?
Hoe de snelheid van een harde schijf te bepalen?

Noodzakelijk

  • - Internetverbinding;
  • - speciale software.

instructies:

Stap 1

Raadpleeg de handleiding om erachter te komen welk model van het opslagapparaat op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 2

Online gaan. Zoek naar "HDD-forum". Verken forums waar gebruikers de specificaties van de harde schijf bespreken, welke programma's ze gebruiken om spilsnelheden te bepalen en af te stemmen. Hier zijn enkele adressen van belangrijke sites waar u hulp en goed advies kunt krijgen: ClubControl (https://www.clubcontrol.ru/forum/), HDD-forum (https://hdd.kulichki.com/forum/), Monitor (https://monitor.net.ru/forum/) enz. Op internet vindt u een groot aantal programma's, zowel betaald als gratis. Ze werken echter niet allemaal even goed met verschillende modellen harde schijven.

Stap 3

Download en installeer de benodigde software. Zet nu uw computer uit en laat deze 10-15 minuten rusten. Om de werkelijke rotatiesnelheid van de schijf te bepalen, is het noodzakelijk om te meten in een systeem dat nog geen tijd heeft gehad om een grote belasting te ontvangen en in perfecte staat is.

Stap 4

Voer het programma uit. Bekijk de lijst met fysieke schijven, die worden weergegeven als een lijst of diagram. Selecteer de schijf waarvan u op dit moment de informatie wilt weten.

Stap 5

Voer een snelheidstest uit met de naam Benchmark. Meestal is het met deze test mogelijk om informatie te verkrijgen die een volledig objectief beeld geeft van de toestand van de schijf als geheel. Klik op de Start-knop en wacht tot de testprocedure is voltooid.

Stap 6

Analyseer de gegevens die door het programma zijn verzameld. Let op een paar kritische punten. Kijk eerst naar het minimum van de overdrachtssnelheid. Deze indicator definieert de minimale overdrachtssnelheid, terwijl de maximale overdrachtssnelheid het maximum aangeeft. Ga dan verder met een gemiddelde snelheid genaamd Transfer Rate Average. Schrijf de nummers op of bewaar ze op een andere manier.

Stap 7

Controleer de toegangstijd, een statistiek die de gemiddelde toegangstijd voor bestanden beschrijft, gemeten in milliseconden. Samen met Burst Rate is Access Time een zeer belangrijk kenmerk om te overwegen. Noteer ook de CPU-belasting terwijl de harde schijf draait.

Stap 8

Vergelijk alle gegevens die door het programma zijn verzameld met die van de HDD-fabrikant in de instructies voor het gebruik van de computer. Let er wel op dat de aantallen lampjes flink kunnen verschillen, maar dit duidt niet altijd op een storing van de HDD. De bedrijfsomstandigheden hebben een grote invloed op de testresultaten.

Aanbevolen: