Games Draaien Op Linux

Inhoudsopgave:

Games Draaien Op Linux
Games Draaien Op Linux

Video: Games Draaien Op Linux

Video: Games Draaien Op Linux
Video: Installing GOG Linux Games on Ubuntu and Derivatives 2024, Mei
Anonim

Het Linux-besturingssysteem is de afgelopen jaren enorm populair geworden dankzij de open source en gratis distributie van het systeem. Het probleem na het installeren van het besturingssysteem is de installatie van applicaties die onder Windows zijn gemaakt, met name games.

Games draaien op Linux
Games draaien op Linux

Noodzakelijk

  • - een computer met Linux OS;
  • - Wijn.

instructies:

Stap 1

Ga naar het gedeelte Programma's toevoegen of verwijderen om games te installeren die zijn ontworpen voor Linux. Selecteer het genre en de game zelf, klik op de knop "Installeren". Er zijn ook versies van populaire "Windows"-spellen ontwikkeld voor Linux, zoals Quake4, Doom3, Enemy Territory: Quake Wars. Om ze te installeren, ga naar de officiële site van het spel en zoek in de sectie "Downloads" het installatiebestand voor Linux. Voer het installatiebestand uit met behulp van de pakketbeheerder en installeer het spel op Linux.

Stap 2

Gebruik Cedega- of Wine-emulators om Windows-games op Linux te installeren. Bepaal de vereiste DirectX-versie uit de systeemvereisten voor het spel. Als de achtste versie of lager genoeg is voor het spel, dan kun je Wine gebruiken. Als je DirectX 9 of hoger nodig hebt, gebruik dan de Cedega-emulator om games op Linux uit te voeren. Toegegeven, deze emulator is kieskeurig over de geïnstalleerde games. Als je het spel niet kunt starten, installeer dan DirectX 9-ondersteuning voor Wine.

Stap 3

Installeer de nieuwste versie van de Wine-emulator door het commando sudo apt-get install wine in de terminal in te voeren. Als de emulator al op de computer is geïnstalleerd, verwijdert u de instellingen en maakt u deze opnieuw door de opdracht winecfg in de terminal uit te voeren. Kopieer vervolgens de volgende bestanden uit de map windows / system32 /: streamci.dll en mscoree.dll naar de map wine / drive_c /.

Stap 4

Verwijder het d3d-bestand in de geïnstalleerde Wine-emulatormap. Download DirectX en installeer het door de opdracht wine directx_nov2007_redist.exe in de terminal in te voeren. Selecteer vervolgens de map met de uitgepakte bestanden, ga naar deze map en voer het wijn DXSETUP. EXE installatiebestand uit. Voer in een terminal de opdracht wine configurator in: winecfg.

Stap 5

Ga naar het tabblad Bibliotheken, selecteer Wine uit de lijst en installeer d3d9, dinput, d3d8, ddrawex, dinput8. Voer vervolgens de DirectX-diagnose uit: voer de opdracht wine dxdiag.exe in de terminal in. Je zou nu je door Windows geïnstalleerde game op Linux moeten kunnen draaien.

Aanbevolen: