Games Draaien Met DOSBox

Inhoudsopgave:

Games Draaien Met DOSBox
Games Draaien Met DOSBox

Video: Games Draaien Met DOSBox

Video: Games Draaien Met DOSBox
Video: DOSBOX - Как запустить DOS-игры сегодня? Гайд 2024, Mei
Anonim

DOSBox is een emulator voor moderne Windows-systemen waarmee je oude games kunt draaien die zijn uitgebracht voor MS-DOS. Om ze uit te voeren, moet u eerst de emulator installeren en configureren met de juiste opties.

Games draaien met DOSBox
Games draaien met DOSBox

instructies:

Stap 1

Download en installeer het DOSBox-programma van de officiële website. Nadat de download is voltooid, installeert u deze door te dubbelklikken op het gedownloade installatiebestand. Installeer vervolgens de app volgens de instructies op het scherm.

Stap 2

Voor comfortabeler werken met de applicatie, kunt u ook een crack installeren. Ga hiervoor naar het gedeelte Downloads van de DOSBox-site en zoek en download het archief om ondersteuning voor de Russische taal in te schakelen. Pak het daarna uit naar de map C: / Documents and Settings / Admin / Local Settings / Application Data / DOSBox op uw systeem. Als u Windows 7 gebruikt, moeten de bestanden worden uitgepakt naar de map C: / Users / User / AppData / Local / DOSBox. Gebruik hiervoor de juiste WinRAR-menu-items.

Stap 3

Start het programma via een snelkoppeling op het bureaublad of via het startmenu van het systeem. Sluit daarna de applicatie en start deze opnieuw. Hierdoor kan het programma zich automatisch aanpassen aan uw computer en bepaalde parameters bepalen.

Stap 4

Maak een map aan waarin je je DOSBox-spelbestanden plaatst. Het is raadzaam om een directory op te geven waarvan het adres handig is om in de opdrachtregel in te voeren. Het kan bijvoorbeeld een map zijn met de naam dos in de hoofdmap van uw lokale station C. Om een map aan te maken, gaat u naar Start - Computer - Lokaal station C:.

Stap 5

Voer in het programmavenster het commando mount C C: / dos in en ga naar de map met het spel door de combinatie cd Folder_name_with_game in te voeren. Als de game zich bijvoorbeeld in de gamemap bevindt, ziet de opdracht er als volgt uit:

cd-spel

Stap 6

Voer de opdracht go.bat of start.bat in het programmavenster in en wacht tot deze is voltooid. De opdracht kan ook overeenkomen met de naam van het uitvoerbare bestand om het spel uit te voeren.

Stap 7

Het startbestand hangt af van welk spel je wilt spelen. Onderzoek het archief voor de exacte naam van het uitvoerbare bestand. Als het niet start, moet u het installeren. Voer hiervoor de opdracht setup.exe in en probeer het spel opnieuw te starten.

Aanbevolen: