Hoe Het Scherm Op Een Laptop Om Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Op Een Laptop Om Te Draaien
Hoe Het Scherm Op Een Laptop Om Te Draaien

Video: Hoe Het Scherm Op Een Laptop Om Te Draaien

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe draai je het scherm op je computer met Windows? 2023, Februari
Anonim

Je moet in verschillende omstandigheden met een laptop werken, waardoor je soms vanuit niet-standaard hoeken naar het scherm kijkt. Gelukkig is de laptop met het scherm eenvoudig uit te klappen en indien nodig kun je hem zelfs ondersteboven neerzetten. Recente versies van Windows hebben een ingebouwde besturing waarmee u uw laptopscherm nog flexibeler kunt positioneren door de oriëntatie van de afbeelding erop te wijzigen.

Hoe het scherm op een laptop om te draaien
Hoe het scherm op een laptop om te draaien

Het is nodig

Windows 7 of Vista

instructies:

Stap 1

Als uw laptop Windows 7 of Vista gebruikt, gebruikt u een van de secties van het Configuratiescherm met bedieningselementen voor schermresolutie en oriëntatie. Om het te openen, opent u het hoofdmenu van het besturingssysteem door met de muis op de Start-knop te klikken of door op een van de Win-knoppen op het toetsenbord van de laptop te drukken. Selecteer in het menu het item "Configuratiescherm - het wordt in de rechterkolom geplaatst als het besturingssysteem de standaardinstellingen gebruikt. Klik in het venster van het systeemonderdeel dat wordt geopend op de link "Schermresolutie instellen uit de sectie" Uiterlijk en personalisatie.

Stap 2

U kunt op andere manieren naar het gewenste gedeelte van het "Configuratiescherm gaan. Druk bijvoorbeeld op de Win-toets en typ "ori. In het hoofdmenu dat wordt geopend, verschijnt een lijst met de resultaten van het werk van het interne Windows-zoeksysteem. De eerste link in deze lijst is "Verander schermoriëntatie - klik erop of druk gewoon op Enter. Een andere manier is om het item "Schermresolutie uit het contextmenu te gebruiken, dat verschijnt wanneer u op de achtergrondafbeelding -" wallpaper "van het bureaublad klikt.

Stap 3

Alle drie de bovenstaande methoden openen dezelfde sectie "Bedieningspanelen, die een vervolgkeuzelijst heeft naast de inscriptie" Oriëntatie - open deze. Selecteer Liggend omgekeerd en druk op OK of Toepassen. De afbeelding op het scherm zal 180 ° draaien en het besturingssysteem toont een dialoogvenster waarin wordt gevraagd of de wijzigingen in de weergave-instellingen moeten worden opgeslagen - klik op de knop "Wijzigingen opslaan". Als u geen tijd heeft om de besturing van de omgekeerde muiscursor binnen 15 seconden te achterhalen, wijst u deze naar deze knop en klikt u op de linkermuisknop. Het systeem annuleert de wijzigingen en brengt de schermoriëntatie terug naar de vorige positie. U kunt het natuurlijk een onbeperkt aantal keren opnieuw proberen. Als u klaar bent, sluit u het Configuratiescherm van Windows.

Populair per onderwerp