Hoe Het Windows-scherm Om Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows-scherm Om Te Draaien
Hoe Het Windows-scherm Om Te Draaien

Video: Hoe Het Windows-scherm Om Te Draaien

Video: Scherm Draaien in Windows - Hoe herstel je een gekanteld beeldscherm? 2022, December
Anonim

Het kan nodig zijn om het beeld op het scherm om te draaien, bijvoorbeeld bij het voorbereiden van een presentatie, wanneer een groep gebruikers tegelijkertijd de laptop gebruikt, en in andere gevallen. Er zijn verschillende manieren om deze heroriëntatie van de Windows-werkruimte te realiseren. De stappen zijn afhankelijk van de versie van dit besturingssysteem die u gebruikt.

Hoe het Windows-scherm om te draaien
Hoe het Windows-scherm om te draaien

instructies:

Stap 1

In Windows XP-besturingssystemen wordt de beeldoriëntatie op het scherm geregeld via de overeenkomstige instellingen in de videokaartstuurprogramma's. Afhankelijk van het type videokaart dat in uw computer is geïnstalleerd, wordt de toegang tot de bijbehorende instellingen op verschillende manieren georganiseerd. Wanneer u bijvoorbeeld producten uit de nVidia-lijn gebruikt, moet u het bijbehorende pictogram in het systeemvak op de taakbalk zoeken en er één keer op klikken met de linkermuisknop. Vouw in het pop-upmenu het gedeelte Rotatieopties uit en selecteer de regel 180 graden roteren.

Stap 2

U kunt dit op een andere manier doen - klik met de rechtermuisknop op de bureaubladachtergrond en selecteer de regel "NVIDIA-configuratiescherm" in het pop-upmenu. Selecteer in het linkerframe van het nVidia-paneelvenster Beeldrotatie en selecteer in het rechterframe 180 graden (Landscape Reverse). Klik daarna op de knop Toepassen en sluit het nVidia-paneelvenster.

Stap 3

In latere Windows-besturingssystemen kan de schermoriëntatie worden gewijzigd door middel van het systeem zelf. Om dit te doen, klikt u op de achtergrondafbeelding op uw bureaublad en selecteert u "Schermresolutie" - hierdoor wordt een apart venster geopend voor weergave-instellingen. Open daarin de vervolgkeuzelijst "Oriëntatie", selecteer het item "landschap (omgekeerd) en klik op de knop" OK.

Stap 4

In Windows Vista en Windows 7 is er een andere manier om het beeld op het beeldscherm te spiegelen. Ga in het contextmenu, opgeroepen door op de achtergrondafbeelding van het bureaublad te klikken, naar de sectie "Grafische opties" en open de subsectie "Rotatie". Selecteer "180 graden en het besturingssysteem zal de afbeelding omdraaien.

Populair per onderwerp