Een Bestand Hernoemen In Total Commander

Inhoudsopgave:

Een Bestand Hernoemen In Total Commander
Een Bestand Hernoemen In Total Commander

Video: Een Bestand Hernoemen In Total Commander

Video: Een Bestand Hernoemen In Total Commander
Video: How to rename multiple files (multi-rename) in Total Commander 2024, April
Anonim

Total Commander-software is ontworpen om snel door de lokale en externe schijven van een pc te navigeren en om gebruikers- en systeembestanden te beheren. In Total Commander kan de gebruiker bestanden verwijderen, verplaatsen, kopiëren en hernoemen.

Een bestand hernoemen in Total Commander
Een bestand hernoemen in Total Commander

instructies:

Stap 1

Om een bestand te hernoemen, start u Total Commander door met de linkermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad te dubbelklikken.

Stap 2

Open in een van de navigatiegebieden van het programma de map waarin het gewenste bestand is opgeslagen door te dubbelklikken op de namen van de mappen van het pad naar het bestand.

Stap 3

U kunt ook programmatisch zoeken gebruiken. Klik hiervoor op het pictogram "Zoeken" in het hoofdmenu van het programma of druk op de toetsencombinatie "Alt + F7" op het toetsenbord. Voer in het venster dat verschijnt een zoekopdracht in met de naam van het gewenste bestand in het tekstvak "Bestanden zoeken" en klik op de knop "Zoeken starten". Zodra het bestand in het onderste vak Zoekresultaten verschijnt, klikt u op de knop Afbreken. Klik eenmaal met de linkermuisknop op de regel met het gevonden bestand en klik op "Ga naar bestand".

Stap 4

Klik in het navigatiedeelvenster eenmaal met de rechtermuisknop op het gewenste bestand en klik op het pictogram Bestanden hernoemen / verplaatsen. Het venster voor het beheren van de geselecteerde bestanden wordt geopend.

Stap 5

Selecteer in de regel met de locatiedirectory en bestandsnaam de laatste en voer een nieuwe naam in. Klik op de OK-knop.

Stap 6

U kunt een bestand ook hernoemen in Total Commander-software door het bestand te selecteren met een enkele klik met de rechtermuisknop en op de "F2"-toets op uw toetsenbord te drukken. Daarna wordt de naam van het bestand in het navigatiegebied gemarkeerd voor bewerking. Voer een nieuwe naam in voor het bestand en druk op de "Enter"-toets op uw toetsenbord.

Stap 7

Total Commander heeft een functie voor het hernoemen van batchbestanden, waardoor de gebruiker alle geselecteerde bestanden met dezelfde naam kan hernoemen. Dezelfde functie kan worden gebruikt om een enkel bestand te hernoemen.

Stap 8

Selecteer het gewenste bestand in het navigatiedeelvenster door er eenmaal met de rechtermuisknop op te klikken. Ga naar het hoofdmenu "Bestanden" en klik op de regel "Batch hernoemen van bestanden …" of druk op de toetsencombinatie "Ctrl + M" op het toetsenbord. Het venster "Batch hernoemen" wordt geopend met al zijn instellingen.

Stap 9

Voer in het blok "Zoeken en vervangen" in de regel "Zoeken" de oude bestandsnaam (of het vervangen deel ervan) in. Voer in de regel "Vervangen door" een nieuwe bestandsnaam (of vervangend onderdeel) in.

Stap 10

Klik op de knop Uitvoeren. Nadat alle geselecteerde bestanden zijn hernoemd, klikt u op de knop "Sluiten".

Aanbevolen: