Een Plug-in Toevoegen Aan Total Commander

Inhoudsopgave:

Een Plug-in Toevoegen Aan Total Commander
Een Plug-in Toevoegen Aan Total Commander

Video: Een Plug-in Toevoegen Aan Total Commander

Video: Een Plug-in Toevoegen Aan Total Commander
Video: How to Install a Plugin in Total Commander (Beginner Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Total Commander is een populaire bestandsbeheerder voor Windows-systemen. Om de functionaliteit uit te breiden en de mogelijkheid toe te voegen om met extra bestandsformaten te werken, is een groot aantal plug-ins ontwikkeld voor dit programma, waarvan de installatie automatisch wordt uitgevoerd.

Een plug-in toevoegen aan Total Commander
Een plug-in toevoegen aan Total Commander

instructies:

Stap 1

Download de vereiste plug-inbestanden van internet. Er is een groot aantal extensies voor Total Commander, die kunnen worden onderverdeeld in add-ons voor archivering, werken met het bestandssysteem, het uitbreiden van de lijst met ondersteunde formaten en het verkrijgen van informatie. Deze add-ons kunnen in WCX-, WFX-, WLX- en WDX-formaten zijn. Als de extensie wordt geleverd in het rar-archiefformaat, moet u deze eerst uitpakken met behulp van het WinRAR-hulpprogramma.

Stap 2

Open het Total Commander-venster en gebruik de bestandsbeheerder om naar de map te gaan waar het plug-inbestand is uitgepakt. Selecteer het add-on-bestand, waarna het programma aanbiedt om de plug-in te installeren. Klik op de knop "Ja" en wacht tot de extensie is geïnstalleerd.

Stap 3

Om de instellingen voor het gebruik van een bepaalde add-on te configureren, kunt u de programma-instellingen gebruiken. Ga hiervoor naar "Configuratie" - "Instellingen" van de applicatie en selecteer de sectie "Plug-ins". Met behulp van deze sectie kunt u de gedownloade extensie ook handmatig installeren door op de juiste knop in het programmavenster te drukken en het pad naar het Total Commander-plug-inbestand op te geven. De nodige instellingen zijn gedaan.

Stap 4

Er zijn veel extra extensies voor Total Commander. U kunt bijvoorbeeld IEView gebruiken om de inhoud van bestanden in een hulpprogrammavenster weer te geven. Met de plug-in Imagine kunt u bijna alle afbeeldingsindelingen bekijken en basisbewerkingen uitvoeren. AmpView helpt je bij het afspelen van mediabestanden in mp3, wav, enz. Op internet kun je ook add-ons vinden die het mogelijk maken om de programmacode te bewerken, cd- of dvd-schijven te branden en archieven te beheren zonder het programma te verlaten.

Aanbevolen: