Een Bestand Hernoemen Op Windows

Inhoudsopgave:

Een Bestand Hernoemen Op Windows
Een Bestand Hernoemen Op Windows

Video: Een Bestand Hernoemen Op Windows

Video: Een Bestand Hernoemen Op Windows
Video: het htaccess bestand hernoemen in windows 2024, Mei
Anonim

De bestandsnaam in Windows-besturingssystemen kan door de gebruiker naar eigen goeddunken worden gewijzigd. De gebruiker heeft geen toegang om alleen beveiligde systeembestanden en bestanden die door een programma op een bepaald moment worden gebruikt, te hernoemen.

Een bestand hernoemen op Windows
Een bestand hernoemen op Windows

instructies:

Stap 1

Open de directory (map) die het bestand bevat waaraan u een andere naam wilt geven. Of voer de bestandsnaam in de zoekbalk in het menu Start in.

Stap 2

Selecteer dit bestand door er één keer met de linkermuisknop op te klikken. U kunt hiervoor ook de pijltjestoetsen op uw toetsenbord gebruiken.

Stap 3

Klik nogmaals met de linkermuisknop op het geselecteerde bestand. Daarna wordt de tekst van de bestandsnaam gemarkeerd voor bewerking.

Stap 4

Selecteer ook de tekst van de bestandsnaam om te bewerken door eenmaal met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand te klikken en de regel "Naam wijzigen" in het verschenen contextmenu te selecteren. Daarna kunt u een nieuwe bestandsnaam invoeren.

Stap 5

Wis de bestaande en voer een nieuwe bestandsnaam in. Druk vervolgens op de Enter-toets op uw toetsenbord of klik met de linkermuisknop ergens in het geopende venster.

Stap 6

U kunt de naam van het bestand ook wijzigen via het dialoogvenster met de eigenschappen ervan. Open hiervoor de map met het gewenste bestand.

Stap 7

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand. Er verschijnt een lijst met mogelijke acties op het bestand.

Stap 8

In de lijst die verschijnt, klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Eigenschappen". Er wordt een dialoogvenster geopend met de basisinstellingen en eigenschappen van dit bestand.

Stap 9

Activeer in het geopende venster het tabblad "Algemeen". Dit tabblad toont de naam, het type, de grootte van het bestand, de bijbehorende toepassing, de locatie van het bestand op schijf, enzovoort.

Stap 10

Zoek bovenaan het geactiveerde tabblad de regel met de bestaande bestandsnaam en voer een nieuwe in. Druk daarna achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en OK. De bestandsnaam verandert in een nieuwe.

Aanbevolen: