Hoe Een Total Commander-bestand Op Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Total Commander-bestand Op Te Bouwen
Hoe Een Total Commander-bestand Op Te Bouwen

Video: Hoe Een Total Commander-bestand Op Te Bouwen

Video: Hoe Een Total Commander-bestand Op Te Bouwen
Video: Copy folder structure and files with Total Commander and Tree Copy Plus 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen moet u belangrijke bestanden van de ene computer naar de andere overbrengen. De over te dragen gegevens kunnen klein of groot zijn. Bestanden groter dan 4 Gb zijn behoorlijk problematisch om over te zetten. In dit geval kunt u programma's gebruiken die de draagbare mappen en de bestanden die ze bevatten in verschillende delen splitsen.

Hoe een Total Commander-bestand op te bouwen
Hoe een Total Commander-bestand op te bouwen

Noodzakelijk

Total Commander-software

instructies:

Stap 1

De meest ideale optie om bestanden in delen te splitsen is het WinRar-programma. Als u niet over zo'n hulpprogramma beschikt, kunt u de bestandsbeheerder Total Commander gebruiken. Dit programma wordt beschouwd als shareware. Wanneer u een niet-geregistreerd exemplaar van dit hulpprogramma uitvoert, verschijnt het bericht "Druk op de #-knop …" op het scherm. Nadat u op de gevraagde knop heeft geklikt, verdwijnt dit venster.

Stap 2

Als je grote bestanden gaat overzetten, zorg er dan voor dat er genoeg vrije ruimte op je harde schijf is om ze in stukken te splitsen. U kunt de beschikbaarheid van vrije schijfruimte controleren met de standaard "Explorer" of door middel van Total Commander.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op uw harde schijf en selecteer Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen", bekijk in het blok "Capaciteit" de waarde van het veld "Vrij". Als deze waarde kleiner is dan de huidige grootte van alle bestanden die u wilt overbrengen, moet u de procedure Schijfopruiming uitvoeren of de gegenereerde bestanden overbrengen naar een andere partitie op uw harde schijf.

Stap 4

Open in het hoofdvenster van het programma de gewenste map en selecteer de bestanden of mappen die moeten worden gearchiveerd. Klik in het bovenste menu op "Bestanden" en selecteer "Bestand splitsen".

Stap 5

Geef in het geopende venster de map op waarin u de opgedeelde archieven wilt opslaan, evenals de grootte van elk onderdeel, en klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 6

Nadat het splitsen van het bestand is voltooid, klikt u op de knop "OK" in het venster met een bericht over de succesvolle voltooiing van de procedure. In de map die u hebt opgegeven, vindt u verschillende bestanden die er als volgt uitzien: File.001, File.002, enz. Het laatste bestand is File.crc, waarin de hash van alle delen van het archief wordt opgeslagen.

Stap 7

Als de nieuw aangemaakte delen van het archief in dezelfde map terechtkomen als je originele versie van het bestand(en), hernoem het dan zodat het uitgepakte bestand de oudere versie niet vervangt. Markeer vervolgens File.001 en klik op het menu Bestanden en selecteer Bestanden verzamelen.

Stap 8

Dubbelklik in het geopende venster op de knop "OK" - de bewerking voor het samenstellen van het bestand is voltooid.

Aanbevolen: