Een Tabel Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Tabel Hernoemen
Een Tabel Hernoemen

Video: Een Tabel Hernoemen

Video: Een Tabel Hernoemen
Video: COPY u0026 RENAME TABLE NAME IN MS ACCESS 2024, Mei
Anonim

Gegevens in tekstdocumenten en databases moeten periodiek worden gecorrigeerd. De volgorde van de kolommen in tabellen, evenals hun waarden, kunnen in de loop van de tijd veranderen. Om een tabel in een database te hernoemen, volstaat het om de standaardtools van het bovenliggende hulpprogramma te gebruiken.

Een tabel hernoemen
Een tabel hernoemen

Noodzakelijk

Microsoft Access-software

instructies:

Stap 1

MS Access-databasetabellen hebben de adp-extensie. Dit is hun standaardformaat. Bij het hernoemen van een tabel vindt niet alleen de gebruikelijke naamsverandering plaats, maar ook de verdere verbinding met alle database-objecten. De enige opmerking bij het uitvoeren van deze bewerking: als er links in het bestand zijn waarvan de naam de naam van de vorige tabel bevat, worden deze links ontoegankelijk.

Stap 2

Voer het bovenstaande programma uit met behulp van de snelkoppeling op het bureaublad. U kunt dit ook doen via het gedeelte "Alle programma's" van het menu "Start". Zoek in de lijst die wordt geopend de Microsoft Office-directory en selecteer het Microsoft Access-item of klik op het item met dezelfde naam in de algemene lijst met alle programma's-catalogi (afhankelijk van de versie van het softwarepakket).

Stap 3

Open de database waarin u de tabel wilt hernoemen. Gebruik hiervoor de sneltoets Ctrl + O of via het bovenste menu "Bestand". Ga in versies 2007 en ouder naar de lijst "Objecten" en selecteer het item "Databaseschema's". Selecteer vervolgens de gewenste database en klik op de knop "Constructor" (op de werkbalk).

Stap 4

U ziet een venster met de huidige database. Ga naar het gedeelte tabellen en selecteer degene die u wilt hernoemen. Roep de eigenschappen van de tabel aan om de hernoemingsbewerking uit te voeren.

Stap 5

Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de regel "Eigenschappen". Klik op het tabblad "Tabellen". Voer een nieuwe naam in het veld Tabelnaam in. Let op de vervolgkeuzelijst - de nieuwe tabelnaam mag met geen van deze waarden overeenkomen. Zodra u de cursor van het veld Tabelnaam naar een ander veld verplaatst, wordt de nieuwe naam automatisch opgeslagen. Om de wijzigingen te annuleren, drukt u gewoon op de Esc-toets.

Aanbevolen: