Een Proces Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Proces Hernoemen
Een Proces Hernoemen

Video: Een Proces Hernoemen

Video: Een Proces Hernoemen
Video: Process Mapping Tutorial 2024, April
Anonim

Wanneer een programma wordt gestart, verschijnt er een proces in de taakbeheerder dat wordt veroorzaakt door het starten ervan. De lijst met processen komt dus overeen met alle actieve programma's die momenteel op uw computer actief zijn. Elk actief proces heeft zijn eigen naam en soms kan het nodig zijn om de naam ervan te wijzigen, bijvoorbeeld als u de actieve programma's wilt organiseren.

Een proces hernoemen
Een proces hernoemen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Eerst moet u Taakbeheer openen. Daarin kunt u een lijst met actieve processen bekijken. Dit kan op deze manier. Klik op Begin. Ga vervolgens naar "Alle programma's" en selecteer "Standaardprogramma's". Er is een "Command Line" in standaardprogramma's. Voer het uit en voer de opdracht taskmgr in. Na een seconde verschijnt de "Taakbeheer".

Stap 2

Ga naar het tabblad "Processen". Er verschijnt een lijst met alle actieve processen. Zoek in het gedeelte "Afbeeldingsnaam" de naam van het proces dat u wilt hernoemen en klik erop met de rechtermuisknop. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu "Open bestandsopslaglocatie".

Stap 3

De map met het programma wordt geopend. In deze map bevindt zich een uitvoerbaar bestand dat wordt gemarkeerd. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Naam wijzigen" in het contextmenu dat verschijnt. Geef dit bestand nu een nieuwe naam. Dit wordt de nieuwe naam van het proces. Houd er rekening mee dat het de naam is van het uitvoerbare bestand dat moet worden hernoemd, en niet de extensie (Exe), anders start het gewoon niet.

Stap 4

Na het hernoemen zul je zien dat de bestandsnaam nog steeds hetzelfde is in de proceslijst. Om de hernoemingsprocedure te voltooien, moet u het proces sluiten en opnieuw beginnen. Je kunt het zo doen. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer vervolgens Proces beëindigen in het contextmenu.

Stap 5

Voer daarna het programma opnieuw uit dat overeenkomt met het hernoemde proces. De procesnaam is nu nieuw. Als alternatief kunt u uw computer gewoon opnieuw opstarten. Nadat u de pc opnieuw hebt opgestart, krijgt het proces de volgende keer dat u het programma start een nieuwe naam.

Aanbevolen: