Een Computernaam Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Computernaam Hernoemen
Een Computernaam Hernoemen

Video: Een Computernaam Hernoemen

Video: Een Computernaam Hernoemen
Video: How To Change Your Username / Computer Name In Windows 10 2024, April
Anonim

Elke computer heeft zijn eigen naam, die wordt ingesteld tijdens de installatie van het besturingssysteem en niet uniek is. Een lokaal netwerk kan meerdere computers met dezelfde naam tegelijkertijd hebben. Netwerkidentificatie wordt uitgevoerd door een uniek IP-adres.

Een computernaam hernoemen
Een computernaam hernoemen

Noodzakelijk

Beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Om uw computer een originele naam te geven, gaat u naar de hoofdsysteeminstellingen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" om het contextmenu te openen. Selecteer het onderste item "Eigenschappen". Het venster met de belangrijkste parameters van het systeem en de computer wordt geopend Hier ziet u de naam van het besturingssysteem, zijn bit, computerprestaties, uitgedrukt in een speciale index, informatie over de activering van de systeemlicentie, evenals de namen van de computer en groep.

Stap 2

Klik op het bijschrift "Instellingen wijzigen" om het venster te openen voor het configureren van de netwerknaam en groepsinstellingen - het is ook een van de tabbladen in het venster "Systeemeigenschappen". Klik op de knop "Wijzigen …" - het venster "Computernaam of domeinnaam wijzigen" wordt geopend.

Stap 3

Verander de computernaam naar eigen inzicht. Geef geen te lange namen op: bij weergave wordt de naam afgekort, zoals in Windows gebruikelijk is voor lange snelkoppelingsnamen. In de regel is het beter om de naam in het Engels in te voeren, aangezien veel toepassingen bij het aansluiten van een lokaal netwerk automatisch de naam van uw pc gebruiken en alleen Latijnse tekens en cijfers bepalen. Sla uw wijzigingen op.

Stap 4

Het besturingssysteem waarschuwt u dat u uw computer opnieuw moet opstarten om de hernoemingsprocedure te voltooien. Doe dit en open vervolgens de systeemeigenschappen opnieuw om het resultaat van uw acties te controleren.

Aanbevolen: