Een Stationsletter Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Stationsletter Hernoemen
Een Stationsletter Hernoemen

Video: Een Stationsletter Hernoemen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2023, Januari-
Anonim

Het Windows-besturingssysteem wijst automatisch namen toe aan alle gedetecteerde stations. Maar soms wil de gebruiker de stationsletter wijzigen om comfortabeler te kunnen werken.

Een stationsletter hernoemen
Een stationsletter hernoemen

instructies:

Stap 1

We merken meteen op dat Windows je de naam van de hoofd- of opstartschijf (meestal dezelfde schijf) niet zal laten wijzigen, een poging om ze te hernoemen zal mislukken. U kunt proberen deze procedure uit te voeren door het systeemregister te bewerken, maar zonder de juiste vaardigheden is het beter om dit niet te doen - er is een groot risico dat het systeem helemaal niet meer wil opstarten. Alle andere schijven en logische volumes zijn beschikbaar voor hernoemen, de hele procedure duurt minder dan een minuut.

Stap 2

Om de naam van een schijf in Windows XP te wijzigen, opent u het "Configuratiescherm" en vervolgens de sectie "Beheerprogramma's". Open daarin "Computerbeheer". Optie: klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteer "Beheren". Zoek in de linkerkolom van het geopende venster "Opslagapparaten" en selecteer het gedeelte "Schijfbeheer".

Stap 3

U ziet een lijst met schijven bovenaan het venster en meer gedetailleerde informatie over hen onderaan. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijf, selecteer in het menu dat wordt geopend "Wijzig stationsletter of pad naar schijf".

Stap 4

Klik in het geopende venster op de knop "Wijzigen". Er verschijnt een venster, selecteer de letter die u nodig heeft. Klik op "OK", u wordt gewaarschuwd dat het hernoemen van de stationsletter het onmogelijk kan maken om sommige programma's te starten - als zij of hun componenten op dit station zijn geïnstalleerd. Als u akkoord gaat, bevestigt u uw keuze. U zult hoogstwaarschijnlijk uw computer opnieuw moeten opstarten. Nadat de computer opnieuw is opgestart, krijgt de hernoemde schijf de letter van uw keuze.

Stap 5

De procedure voor het wijzigen van een stationsletter in Windows 7 lijkt erg op elkaar, u moet het gedeelte "Beheer" openen en dezelfde procedures volgen. Als u de letters van twee stations wilt verwisselen, bijvoorbeeld D en E, selecteer dan eerst voor een van hen (laat het station D zijn) een willekeurige vrije letter, zeg F. Nadat u de vrijgekomen letter D hebt hernoemd, wijst u de rijden E, waarna F hernoemen naar E.

Populair per onderwerp