Hoe Het Bestandspad Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandspad Te Bepalen
Hoe Het Bestandspad Te Bepalen

Video: Hoe Het Bestandspad Te Bepalen

Video: Hoe Het Bestandspad Te Bepalen
Video: Rugzak afstellen 2024, April
Anonim

Het is veel handiger om programma's te starten met snelkoppelingen. Dit maakt het niet nodig om telkens een harde schijfpartitie te openen, dan een map, en pas daarna het programma uit te voeren. Dezelfde situatie is met mappen. Het is gemakkelijker om er een snelkoppeling voor te maken en deze binnen een seconde te openen met een dubbelklik. Maar soms is het nodig om het pad naar het bestand te achterhalen waaraan deze snelkoppeling is gekoppeld. Bijvoorbeeld als u de oorspronkelijke map naar een andere locatie wilt verplaatsen.

Hoe het bestandspad te bepalen
Hoe het bestandspad te bepalen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Om het pad naar het bestand te bepalen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling waarvoor u het wilt installeren. Daarna verschijnt een contextmenu waarin u de opdracht "Eigenschappen" moet selecteren. Vervolgens verschijnt een venster waarin u op het tabblad "Snelkoppeling" klikt.

Stap 2

Er zijn verschillende parameters in het venster dat verschijnt. De parameter Working Folder specificeert de naam van de map waarin het bestand waarnaar wordt verwezen door de snelkoppeling zich bevindt, en de parameter Object specificeert het volledige pad ernaartoe. Eerst markeert de regel "Object" de partitie van de harde schijf en vervolgens direct de map waarin deze zich bevindt. Onder aan het venster staat de optie Bestandslocatie. Als u er met de linkermuisknop op klikt, wordt een venster geopend met de map waarin het bestand is opgeslagen.

Stap 3

Als u bijvoorbeeld het pad moet vinden naar het bestand van een specifiek proces dat in het besturingssysteem wordt uitgevoerd, dan kunt u dat als volgt doen. Druk op de toetsencombinatie Ctrl-Alt-Del op het toetsenbord, waarna een venster op het computerscherm verschijnt. In dit venster moet u "Taakbeheer" selecteren. Of druk op de toetscombinatie Ctrl-ShIft-Esc, en het begint meteen.

Stap 4

Ga in het taakbeheer dat verschijnt naar het tabblad "Processen". Selecteer in de lijst het proces waarvoor u het pad naar het bestand wilt weten door er met de rechtermuisknop op te klikken. Daarna verschijnt een venster met informatie over het object. In de regel "Type" staat respectievelijk informatie over het type, en net onder - de regel "Locatie". Daarin wordt het volledige pad naar het bestand aangegeven. Als u op het tabblad "Details" klikt, kunt u er ook aanvullende informatie over vinden, bijvoorbeeld de oorspronkelijke naam, het auteursrecht, enz. Als u wilt, kunt u de digitale handtekeningen van het object vinden, hiervoor je hoeft alleen maar naar het tabblad te gaan, dat heet: "Digitale handtekeningen".

Aanbevolen: