Hoe Het Ip-adres Van De Modem Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip-adres Van De Modem Te Bepalen
Hoe Het Ip-adres Van De Modem Te Bepalen

Video: Hoe Het Ip-adres Van De Modem Te Bepalen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: iPhone: hoe stel ik een statisch IP-adres in 2023, Januari-
Anonim

Moderne apparaten om verbinding te maken met internet - modems, routers - worden geconfigureerd via het configuratiescherm, dat in de browser wordt geladen. Om er te komen, kunt u het interne IP-adres in de adresbalk invoeren - dit wordt vaak het adres van een modem of router genoemd, hoewel dit niet helemaal correct is. U kunt dit adres achterhalen in de beschrijving van een specifiek apparaatmodel of via ingebouwde middelen van het besturingssysteem.

Hoe het ip-adres van de modem te bepalen
Hoe het ip-adres van de modem te bepalen

Het is nodig

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als op uw computer Windows 7 wordt uitgevoerd, opent u de lijst met netwerkinfrastructuurapparaten. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via het "Configuratiescherm". Vouw het hoofdmenu uit, start het paneel met behulp van het item met zijn naam en selecteer "Netwerk en internet" in de lijst met secties. Op de pagina die wordt geopend voor het bekijken van basisinformatie over het netwerk, klikt u op het pictogram waarop het huis is afgebeeld, maar er staat geschreven dat het in feite "Netwerk" is. Als gevolg hiervan zou het venster "Verkenner" met de vereiste lijst moeten openen.

Stap 2

Er zijn kortere paden naar de lijst met netwerkinfrastructuurapparaten. Druk bijvoorbeeld op de Win-toets, typ "set" en klik in de lijst met zoekresultaten op de link "Netwerk". Of start "Explorer" met behulp van de "sneltoetsen" Win + E en klik in de linkerkolom op het pictogram "Netwerk".

Stap 3

Er zou een pictogram moeten zijn met de afbeelding van een modem in de lijst van de sectie "Netwerkinfrastructuur" - open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer "Eigenschappen" in de lijst met opdrachten en ga in het geopende venster naar het tabblad "Netwerkapparaat". De laatste regel van het onderste gedeelte - "Diagnostische informatie" - van dit tabblad bevat de nodige informatie over het IP-adres van het apparaat.

Stap 4

Als u het IP-adres van de modem nodig heeft om het configuratiescherm van dit apparaat naar de browser te downloaden, gebruikt u de link op hetzelfde tabblad. Het bevindt zich in het eerste gedeelte - "Apparaatinformatie" - naast het label "Webpagina". Het is echter niet nodig om hiervoor het modemeigenschappenvenster te openen - in het contextmenu van het apparaat in het venster "Verkenner" kunt u in plaats van het item "Eigenschappen" de regel "Webpagina apparaat bekijken" selecteren.

Stap 5

Er is een universele manier om het interne IP-adres van een modem te achterhalen voor alle versies van Windows die in deze eeuw zijn uitgebracht. Om het te gebruiken, opent u de opdrachtregelinterface - druk op Win + R, typ cmd en klik op OK. Voer vervolgens de opdracht ipconfig in en druk op Enter. De lijst met informatie die in de terminal wordt weergegeven, bevat ook het IP-adres van de modem, maar deze krijgt in verschillende OS-versies een andere naam - bijvoorbeeld "IPv4-adres" in het gedeelte "Ethernet-adapter Local Area Connection".

Populair per onderwerp