Een Logische Schijf Formatteren?

Inhoudsopgave:

Een Logische Schijf Formatteren?
Een Logische Schijf Formatteren?

Video: Een Logische Schijf Formatteren?

Video: Een Logische Schijf Formatteren?
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van een harde schijf is het proces om het een specifieke opslagstructuur of bestandssysteem te geven. In dit geval wordt alle informatie van de harde schijf gewist.

Een logische schijf formatteren?
Een logische schijf formatteren?

instructies:

Stap 1

Ga naar "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de logische schijf die u wilt formatteren. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Formaat …". Er wordt een instellingenvenster geopend met de kop Formaat (Label en Drive Letter).

Stap 2

In het instellingenvenster "Formaat …" kunt u het bestandssysteem selecteren waarin u informatie op deze logische schijf wilt opslaan. Kies het NTFS-bestandssysteem als u met grote bestanden (4 GB of meer) moet werken, maar houd er rekening mee dat dit bestandssysteem alleen wordt herkend door besturingssystemen op basis van de NT-kernel. Als u zo'n behoefte niet heeft, kunt u eenvoudig het FAT- of FAT32-bestandssysteem gebruiken.

Stap 3

Geef de naam van de logische schijf op in het veld "Volumelabel", selecteer hieronder de benodigde formatteringsmethoden: "Snel", "Compressie gebruiken" en klik vervolgens op de knop "Start".

Stap 4

Als het formatteren van de logische schijf om de een of andere reden mislukt, installeer dan het hulpprogramma voor beheer van de harde schijf op uw computer. Een van de meest populaire hulpprogramma's van dit soort is Acronis Disk Director.

Stap 5

Start het programma en selecteer de handmatige modus daarin. Selecteer in de lijst met lokale stations, die het grootste deel van het programmavenster in beslag neemt, het logische station dat u met de muis gaat formatteren.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer de opdracht "Formatteren" in het contextmenu dat verschijnt.

Stap 7

Er is een werkbalk bovenaan het programmavenster; een pictogram dat een racevlag voorstelt met een zwart-wit geblokte kleur is erop geactiveerd. Klik er met de linkermuisknop op om alle geplande taken te voltooien. In ons geval is dit gewoon formatteren. U hoeft uw computer niet opnieuw op te starten - het programma zal alles snel doen.

Aanbevolen: