Het Formaat Van Een Logische Schijf Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Logische Schijf Wijzigen
Het Formaat Van Een Logische Schijf Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Logische Schijf Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Logische Schijf Wijzigen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop de gebruiker niet tevreden is met het geheugen van een of meer logische schijven. U hebt bijvoorbeeld een computer gekocht en daar is de harde schijf van de harde schijf verdeeld in twee logische schijven en is de hoeveelheid geheugen van de logische schijf C honderd gigabyte. U weet zeker dat het grootste deel van dit geheugen niet nodig zal zijn, aangezien alleen programma's naar deze schijf worden geschreven. Daarom moet een deel van het geheugen van logische schijfeenheid C worden overgebracht naar andere logische schijfeenheden.

Het formaat van een logische schijf wijzigen
Het formaat van een logische schijf wijzigen

Noodzakelijk

Computer, Partirtion Magic-toepassing, internettoegang

instructies:

Stap 1

Om het volume van logische schijven te wijzigen, hebt u een speciaal hulpprogramma nodig. Download en installeer de Partirtion Magic-app op uw computer. Nu hebt u in het contextmenu van harde schijfpartities toegang tot nieuwe bewerkingen.

Stap 2

Ga naar "Mijn Computer" en selecteer de schijf waarvan de hoeveelheid geheugen wordt verminderd, door er met de rechtermuisknop op te klikken. Selecteer in het menu dat wordt geopend de opdracht Operations, gevolgd door de regel Resuze / Move. Er verschijnt een menu waarin u de structuur van de geselecteerde partitie ziet, inclusief de hoeveelheid gebruikte en vrije ruimte. Houd er rekening mee dat alleen vrije ruimte kan worden weggenomen.

Stap 3

Klik vervolgens op de regel Vrije ruimte voor en selecteer in de waarderegel 0. Selecteer vervolgens de regel Nieuwe grootte en voer de gewenste hoeveelheid harde schijf in. Let daarna op de Free Space After-regel. U hoeft hier geen waarden te schrijven. Na voltooiing van de bewerking wordt dit item automatisch ingevuld. Sla nu uw instellingen op. Nadat u het programma hebt afgesloten, ontvangt u een nieuwe hoeveelheid logisch schijfgeheugen. Maar vergeet niet dat je vrije schijfruimte hebt, wat betekent dat je een andere partitie kunt maken.

Stap 4

Klik op de regel Niet-toegewezen (programmamenu) en ga vervolgens naar het item Partitie maken. Selecteer vervolgens de regel Maken als en vervolgens het item Primaire partitie. Let op de regel Maat. Hier moet u de grootte van de logische schijf invoeren. Deze parameter mag niet worden gewijzigd (laat deze standaard staan), aangezien het niet wenselijk is om meer dan drie logische schijven te maken. Het programma definieert alle vrije ruimte op een nieuwe logische schijf.

Stap 5

Nadat het volume van de logische schijven is gewijzigd, wordt de computer opnieuw opgestart. Druk gedurende deze tijd op geen enkele toets. Na voltooiing van het opnieuw opstarten hebben de logische schijven de nieuwe hoeveelheid geheugen.

Aanbevolen: