Een Logische Schijf Verbergen

Inhoudsopgave:

Een Logische Schijf Verbergen
Een Logische Schijf Verbergen

Video: Een Logische Schijf Verbergen

Video: Een Logische Schijf Verbergen
Video: Base layer objecten verbergen op een slide layer in Articulate Storyline 2024, Mei
Anonim

Wanneer meer dan één persoon een computer gebruikt, wordt het noodzakelijk om de toegang tot bepaalde systeembronnen te delen. Soms om veiligheidsredenen, soms om informatie voor de verkeerde ogen te verbergen. In Windows XP zijn er verschillende manieren om een logisch station te verbergen. Voor gevorderde gebruikers is de methode om het systeemregister te gebruiken handig. Er is ook een eenvoudigere alternatieve oplossing om deze en vele andere parameters aan te passen.

Een logische schijf verbergen
Een logische schijf verbergen

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst de schijf die u wilt verbergen. Laat het de E: / schijf zijn. Houd er rekening mee dat verborgen schijven worden weergegeven door gespecialiseerde programma's zoals bestandsbeheerders.

Stap 2

Download het hulpprogramma voor het configureren van het besturingssysteem van Microsoft - TweakUI. Om dit te doen, start u een willekeurige browser om internetpagina's te bekijken: Opera, Internet Explorer of een andere die u gewend bent te gebruiken. Open de zoekmachine-pagina en voer de zin "download TweakUI" in de zoekbalk in. Volg de link en klik op de downloadregel.

Stap 3

Installeer het programma. De installatie wordt geactiveerd door te dubbelklikken op de bestandsnaam. Of klik gewoon op de knop "Uitvoeren". Beantwoord de vragen van de installatiewizard, d.w.z. druk op de knop Volgende totdat deze verschijnt en aan het einde op de knop Voltooien. Daarna wordt het programma geïnstalleerd.

Stap 4

Start TweakUI. Klik om te beginnen op de knop "Start", selecteer vervolgens het menu "Programma's", "Power Toys voor Windows" en klik met de linkermuisknop op het programmapictogram.

Stap 5

Het hoofdvenster van het hulpprogramma wordt geopend, verdeeld in twee delen. De kolom aan de linkerkant bevat de categorieën instellingen en de kolom aan de rechterkant bevat de mogelijke opties. Zoek aan de linkerkant het gedeelte "Deze computer" en dubbelklik erop. Er wordt een submenu geopend met de items: "Drives", "Special Folders" en andere.

Stap 6

Klik op het subitem "Drives", dat wil zeggen "drives". Rechts in het programmavenster staat een lijst met beschikbare logische stations, en ze zijn allemaal gemarkeerd met vinkjes. Dit is een teken van zichtbaarheid in het systeem. Schakel de stationsletter uit die u wilt verbergen. Wanneer u klaar bent met het selecteren van de logische stations die u wilt verbergen, klikt u op de knop "Toepassen" om de aangebrachte wijzigingen toe te passen. Sluit het programmavenster.

Stap 7

Houd er rekening mee dat de aangebrachte wijzigingen onmiddellijk na de toepassing van kracht worden. Houd er ook rekening mee dat als er meerdere gebruikers op dezelfde computer zijn, deze bewerking moet worden herhaald met de lancering van TweakUI. Log in op het systeem onder elk van de gebruikers en voer de bewerkingen uit van punt 4 tot punt 6.

Aanbevolen: