Tijdsinstellingen Instellen

Inhoudsopgave:

Tijdsinstellingen Instellen
Tijdsinstellingen Instellen

Video: Tijdsinstellingen Instellen

Video: Tijdsinstellingen Instellen
Video: De tijd van het Boretti klokje instellen 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om de prestaties van uw RAM te verbeteren. In het eerste geval verandert de kloksnelheid van de RAM-bus en in het tweede geval de timing van de geheugenmodules.

Tijdsinstellingen instellen
Tijdsinstellingen instellen

instructies:

Stap 1

De praktijk leert dat u met de tweede methode een grotere prestatiewinst kunt behalen en minder snel geheugenmodules beschadigt. Gebruik het programma Speccy om de huidige staat van de geheugenkaarten te beoordelen.

Stap 2

Installeer dit hulpprogramma en voer het uit. Na het voorbereiden van informatie over de status van het systeem en de apparaten, opent u het menu "RAM". Kijk naar de timings voor elke RAM-module. Start nu uw computer opnieuw op en ga naar het BIOS-menu.

Stap 3

Open het tabblad Geavanceerde instellingen en zoek het menu Geheugeninstellingen. Besteed aandacht aan de zes hoofditems van dit menu: geheugenfrequentie, geheugenspanning en 4 timings.

Stap 4

Verhoog eerst de spanning op de geheugenmodules. Verander deze waarde in 0,1 Volt. Vind de hoogste timingstatistiek. Verlaag de waarde met één. Keer terug naar het hoofdmenu van het BIOS. Sla de wijzigingen op en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Voer het standaardhulpprogramma voor geheugenmodulecontrole uit. Open hiervoor het menu Systeembeheer en selecteer de functie Windows Memory Checker. Start de computer opnieuw op en wacht tot de analyse van de status van de RAM-modules is voltooid.

Stap 6

Als de controle geen fouten aan het licht brengt, opent u het BIOS-menu opnieuw en verlaagt u de volgende waarde van timings. Herhaal deze cyclus totdat het geheugencontrolesysteem een probleem met de modules detecteert. Als u fouten vindt, maakt u de laatste wijzigingen ongedaan door de vertraging terug te zetten op de oorspronkelijke waarde.

Stap 7

Als uw computer geheugenkaarten met verschillende frequenties heeft, controleer dan zorgvuldig hun status. Als u tijdens het werken met een pc merkt dat het systeem op korte termijn vastloopt, reset u de BIOS-menu-instellingen om de oorspronkelijke staat van de geheugenmodules te herstellen.

Aanbevolen: