Een Webcam Instellen

Inhoudsopgave:

Een Webcam Instellen
Een Webcam Instellen

Video: Een Webcam Instellen

Video: Een Webcam Instellen
Video: HOW TO INSTALL ANY WEBCAM - QUICK u0026 EASY! 2024, April
Anonim

Een webcam wordt stilaan een standaardelement van elk computersysteem en de meeste moderne laptopmodellen zijn al gemaakt met een ingebouwde webcam.

Een webcam instellen
Een webcam instellen

instructies:

Zo'n hoge populariteit van webcamera's is gemakkelijk uit te leggen: met dit apparaat kunt u een beeld van een redelijk acceptabele kwaliteit krijgen tegen een onbeduidende prijs, het kan zelfs door beginnende gebruikers gemakkelijk worden beheerst, en biedt een breed scala aan functies, variërend van videogesprekken naar waar ook ter wereld via internet (en op internet is deze mogelijkheid gratis) en eindigend met de mogelijkheid om een foto van jezelf te maken voor een pagina op een sociaal netwerk zonder op te staan uit je favoriete stoel. Een webcam kan met name worden gebruikt om beelden uit te zenden via een lokaal netwerk en zelfs internet, en zo een geïmproviseerde online tv-studio of een videobewakingssysteem voor thuis of op het werk te organiseren.

Een webcam instellen
Een webcam instellen

Voor deze taak is het opzetten van een webcam uiterst eenvoudig; dit proces zal voor niemand problemen opleveren.

Een webcam instellen
Een webcam instellen

1. Als dit nog niet is gebeurd, moet de webcam worden gekocht, uitgepakt, op een computer worden aangesloten en software worden geïnstalleerd vanaf de erop aangesloten schijf. In de regel levert dit allemaal geen problemen op, er zijn geen specifieke instellingen vereist tijdens de installatie.

Een webcam instellen
Een webcam instellen

2. Voor het opzetten van een webcam voor online uitzendingen gebruiken we een van de programma's die dergelijke functionaliteit bieden, bijvoorbeeld FlyDS (https://www.asvzzz.com). Het belangrijkste doel van dit programma is het reproduceren van een tv-signaal dat wordt ontvangen door een tv-tuner van een computer, maar het weet ook perfect hoe een signaal van een webcamera moet worden verwerkt. Download het programma en installeer het.

Een webcam instellen
Een webcam instellen

3. Start FlyDS, open het instellingenvenster (Capture-item) en ga naar het tabblad Netwerk. Hier hoeft u alleen maar een poort te selecteren, bijvoorbeeld 8081, en op de Start-knop hieronder te klikken. De uitzending is begonnen.

Een webcam instellen
Een webcam instellen

4. Om de uitzending in een mediaspeler te bekijken, moet u de URL openen waar u het IP-adres invoert van de computer waarvan de uitzending wordt gemaakt. U kunt het IP-adres achterhalen door ipconfig te typen op de opdrachtregel.

Voor uitzendingen op internet is het beter om te zorgen voor een statisch IP-adres van de provider. Anders verandert het adres van de camera elke keer dat u inlogt op het netwerk en moeten kijkers het elke keer opnieuw herkennen voordat ze verder kunnen kijken.

Aanbevolen: