BIOS Instellen

Inhoudsopgave:

BIOS Instellen
BIOS Instellen

Video: BIOS Instellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Настройки BIOS ПК 2023, Februari
Anonim

BIOS (BIOS) is een reeks programma's die in de computer zijn ingebouwd en die zijn ontworpen om de computer te starten, de apparaten te configureren en het besturingssysteem te laden. Net als andere software is het BIOS configureerbaar.

BIOS instellen
BIOS instellen

Het is nodig

een computer

instructies:

Stap 1

Start uw computer opnieuw op om het BIOS te openen en druk op de Delete-toets wanneer het eerste opstartscherm verschijnt. Er zijn andere opties voor de toetsen op verschillende moederborden, meestal toont het opstartscherm een ​​bericht zoals Druk op Del om de instellingen te openen. Als er een andere toets wordt weergegeven, zoals F2, drukt u erop om het BIOS te openen.

Stap 2

Ga naar de Boot-sector. BIOS-opdrachten worden bestuurd met behulp van de cursorknoppen en de Enter-toets. Zoek de parameter Boot device - deze is verantwoordelijk voor de opstartvolgorde van apparaten. Markeer de gewenste parameter met de pijl en activeer deze met de Enter-toets. Selecteer eerst de harde schijf om op te starten, selecteer hiervoor First Boot Device en druk op Enter, selecteer HDD en druk nogmaals op Enter.

Stap 3

Ga naar het gedeelte Power om de BIOS-instellingen voor de koeler en processor in te stellen. Schakel zowel de systeemkoeler als de CPU-koeler in. Om dit te doen, stelt u de CPU Q-Fan Control-optie in op Enabled en selecteert u de Optimale waarde voor de CPU Fan-Profile-optie.

Stap 4

Schakel het opstartlogo uit tijdens het opstarten om het opstarten van het systeem te versnellen. Ga hiervoor naar de Boot-sector, selecteer de optie Boot Settings Cohfiguration, zoek het item Logo op volledig scherm en stel de waarde van deze parameter in op Disabled.

Stap 5

Ga naar het gedeelte Standaard CMOS-instellingen om de systeemdatum en -tijd te configureren, evenals de instellingen voor de harde schijven van de computer. In het gedeelte Geïntegreerde randapparatuur kunt u interfacevoorkeuren en extra systeemfuncties instellen. Ga naar Instellingen energiebeheer om stroom en stroomopties in te stellen. De functie van binding aan uitbreidingskaarten van een computer kan worden ingesteld in de sectie PnP / PCI-configuraties.

Stap 6

Om de uitlezingen van systeemsensoren (processortemperatuur, ventilatorsnelheid) te bepalen, gaat u naar het gedeelte Hardwaremonitor. Ga naar Load Setup Defaults om de BIOS-standaardinstellingen te herstellen.

Populair per onderwerp