Wat Te Doen Als De Tijd Op Uw Computer Steeds Verloren Gaat?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Tijd Op Uw Computer Steeds Verloren Gaat?
Wat Te Doen Als De Tijd Op Uw Computer Steeds Verloren Gaat?

Video: Wat Te Doen Als De Tijd Op Uw Computer Steeds Verloren Gaat?

Video: Wat Te Doen Als De Tijd Op Uw Computer Steeds Verloren Gaat?
Video: Wat gebeurt er in je hoofd als je depressief bent? 2024, April
Anonim

Een gewone gebeurtenis is het aanzetten van de computer. Geen hinderlijk geluid. Geen vreselijke uitbarstingen. Maar hier is het probleem! De klok in de hoek van het scherm geeft een vreemde tijd aan. De datum is ook van ergens in het verleden.

Wat te doen als de tijd op uw computer steeds verloren gaat?
Wat te doen als de tijd op uw computer steeds verloren gaat?

Klok gestopt

De klok op de computer is defect. Het instellen van de exacte tijd en datum zal de situatie niet fundamenteel veranderen. De klok loopt vlekkeloos totdat u uw computer uitzet. Een nieuwe opname - en opnieuw wordt de tijd neergehaald.

Wees niet gealarmeerd. Dit is geen virus. En geen probleem met het besturingssysteem. Bill Gates heeft hier helemaal geen schuld aan. En de reden hiervoor is slechts een kleine batterij op het moederbord.

Accu

Elke computer heeft een speciaal geheugen waarin basisinstellingen en configuratiegegevens worden opgeslagen. U moet ze altijd onthouden, zelfs als de computer is uitgeschakeld. Maar om deze instellingen op te slaan, zou men zonder voeding kunnen. Er is nog een uitdaging. In een spanningsloze computer moet de klok constant tikken. U kunt uw computer uitzetten via het stopcontact en naar de andere kant van de stad verplaatsen. En in dit volledig levenloze lichaam gaat het relaas van de voorbijgevlogen momenten verder.

Een klok in een computer is niet alleen nodig om te weten hoe laat het nu is. Voor het bestandssysteem is informatie over de huidige tijd en datum zeer relevant. Het besturingssysteem moet weten wanneer elk bestand is gemaakt of gewijzigd.

Elk elektronisch horloge heeft een batterij. Er is ook een computerklok. En, zoals elke batterij, raakt hij ooit leeg. Ook al duurt het jaren. Er zijn batterijen die al bijna tien jaar meegaan. Daarom treedt het verlies van tijdsbesef alleen op bij oudere computers.

Wat te doen?

In feite is er niets verschrikkelijks gebeurd. Koop een CR2032-cel in een winkel. Koppel uw computer los van het netwerk. Verwijder het deksel en zoek dezelfde batterij op het moederbord. Gevonden? Het kan eenvoudig met een kleine platte schroevendraaier uit de speciale houder worden verwijderd. Breek gewoon niets. Verwijder voorzichtig de oude batterij en plaats net zo voorzichtig, let op de polariteit, de nieuwe op zijn plaats.

Bouw uw computer en zet hem aan. Nu, na het instellen van de exacte tijd en de juiste datum, zal het horloge niet meer verdwalen. In ieder geval voor de komende jaren.

U kunt uw computerklok synchroniseren met een internettijdserver. De computerklok wordt bijgewerkt volgens de referentieklok om ervoor te zorgen dat de metingen nauwkeurig zijn.

Als het probleem aanhoudt, heb je ofwel iets verkeerd gedaan, ofwel heb je een probleem met het moederbord. En dan is het beter om contact op te nemen met het servicecentrum.

Hoewel het misschien de moeite waard was om hier meteen mee te beginnen?

Aanbevolen: