Wat Te Doen Als Je Laptop Kapot Gaat?

Wat Te Doen Als Je Laptop Kapot Gaat?
Wat Te Doen Als Je Laptop Kapot Gaat?

Video: Wat Te Doen Als Je Laptop Kapot Gaat?

Video: Wat Te Doen Als Je Laptop Kapot Gaat?
Video: What Happens If You Spill Water over Your Laptop? 2024, April
Anonim

Wanneer u op een laptop werkt en het scherm plotseling uitgaat en de computer zelf wordt uitgeschakeld, moet u de redenen begrijpen en beslissen wat u moet doen als deze uitvalt. Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen voor de storing.

Wat te doen als je laptop kapot gaat?
Wat te doen als je laptop kapot gaat?

Als de laptop niet wordt ingeschakeld, kan dit te wijten zijn aan het feit dat de microschakeling van de zuidelijke en noordelijke bruggen defect is. De belangrijkste reden voor dergelijke gevolgen is een schok of oververhitting.

Als je laptop een gebarsten monitor heeft, dan is de matrix ook kapot. Het moet worden vervangen, maar het is een delicate klus en mag alleen door een professional worden gedaan.

De reden dat laptopschijven niet leesbaar zijn, kan zijn dat de kopeenheid van de schijf versleten is of dat er stof of vuil in de schijf is gekomen.

Gaat de laptop helemaal niet aan of schakelt hij zichzelf uit? Hoogstwaarschijnlijk is het koelsysteem verstopt.

Als u de laptop aanzet en de afbeelding verschijnt niet, dan kan dit probleem verschillende redenen hebben:

1. Omvormer problemen.

2. De videokaart kan defect zijn.

3. De matrix is mogelijk gebroken.

4. De trein wordt afgesneden.

Als de toetsen op het toetsenbord van de laptop niet afdrukken of wegvliegen, kan reparatie of vervanging van knoppen helpen. Het stopcontact is eraf gevallen of het trilt nog steeds - in dit geval zal alleen een laptopreparatieservicecentrum helpen. Als u in dit geval de reparatie uitstelt, kan het moederbord doorbranden. Dergelijke reparaties zullen veel duurder zijn dan het nest terugplaatsen.

Breuk kan iedereen overkomen: ze hebben het niet gemerkt, ze hebben het niet gezien, ze hebben per ongeluk vloeistof op de laptop gemorst. Dit is een ernstig probleem en moet zo snel mogelijk worden gecontacteerd. U moet eerst de laptop loskoppelen van de stroomvoorziening en de accu verwijderen.

Er zijn dus veel redenen voor laptopstoringen, elk heeft zijn eigen kenmerken en waarschijnlijk is het gemakkelijker om niet zelf te repareren, maar om contact op te nemen met een competente specialist.

Aanbevolen: