Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Aan Gaat?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Aan Gaat?
Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Aan Gaat?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Aan Gaat?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Aan Gaat?
Video: Computer loopt vast na aanzetten – No POST 2024, April
Anonim

De computer is het belangrijkste gereedschap in de handen van de moderne mens. Dat is de reden waarom het falen ervan bijna paniek veroorzaakt bij de eigenaar. Dus wat als uw computer niet kan worden ingeschakeld?

Wat te doen als uw computer niet aan gaat?
Wat te doen als uw computer niet aan gaat?

De prestaties van afzonderlijke elementen van de computer controleren

Om te begrijpen wat er met uw computer is gebeurd, moet u uzelf een paar vragen beantwoorden door uw apparaat zorgvuldig te onderzoeken. Ten eerste, gaat het lampje op de systeemeenheid branden wanneer u op de aan/uit-knop drukt? Als dit niet het geval is, betekent dit dat het helemaal niet wordt aangedreven. De reden hiervoor kan zowel een doorgebrande voedingseenheid van de computer zijn als een slecht contact van de voedingskabel, die is aangesloten op de eenheid op het achterpaneel van de systeemeenheid. Trek het netsnoer eruit en steek het er weer in, zorg ervoor dat het stevig vastzit. Als de computer nog steeds niet wordt ingeschakeld, is het de moeite waard om te overwegen de voeding te vervangen.

Als de voedingsindicator oplicht, maar de monitor niets weergeeft, let dan op de indicator op de monitor die aangeeft dat er stroom op staat. Als het lampje uit is, moet u dezelfde bewerkingen uitvoeren als bij afwezigheid van stroom op de systeemeenheid, maar in dit geval moet u een nieuwe monitor kopen. Als het aan/uit-lampje brandt, maar er is geen signaal, controleer dan of de VGA-kabel goed is aangesloten op zowel de monitor als de systeemeenheid. Als de kabel goed is aangesloten, kunnen er verschillende redenen zijn. Het eenvoudigste geval is schade aan de VGA-kabel zelf. Het ergste geval is schade aan het moederbord, met name schade aan de VGA-connector, maar dit gebeurt zelden.

Als de computer begint te laden, maar op een bepaald moment stopt, moet u weten wat deze fase is. Meestal gebeurt dit in het stadium van het laden van informatie van de harde schijf. Er kunnen verschillende problemen zijn, waarvan de belangrijkste de storing van de harde schijf zelf en de onbruikbaarheid van de software die van de harde schijf is geladen, zijn.

De gezondheid van het besturingssysteem van de computer controleren

Als u op de monitor ziet dat het laden van de harde schijf is begonnen, maar op een gegeven moment stopt, dan betekent dit dat het probleem in het besturingssysteem van uw computer ligt. In de regel biedt het systeem enkele manieren om de situatie op te lossen, bijvoorbeeld het systeem herstellen, terugdraaien of opstarten in een speciale modus. Als er geen dergelijke voorstellen zijn en u alleen een zwart scherm met onbegrijpelijke inscripties ziet, moet u het besturingssysteem van uw computer opnieuw installeren. Deze procedure kan het verlies van informatie bedreigen als u geen ervaring heeft met de implementatie ervan, dus het is beter om contact op te nemen met een specialist die u zal helpen uw kostbare bestanden op te slaan.

Aanbevolen: