Waarom De Tijd Op De Computer Steeds Verloren Gaat

Inhoudsopgave:

Waarom De Tijd Op De Computer Steeds Verloren Gaat
Waarom De Tijd Op De Computer Steeds Verloren Gaat

Video: Waarom De Tijd Op De Computer Steeds Verloren Gaat

Video: Waarom De Tijd Op De Computer Steeds Verloren Gaat
Video: Gaat je geheugen kapot, als je teveel voor je computer hangt? Prof. Dr. Erik Scherder (1/5) 2024, Mei
Anonim

Computers zijn al lang niet meer iets geweldigs. Elke gebruiker heeft ze. Je kunt erop spelen, correspondentie voeren, zaken doen. In het laatste geval is het belangrijk dat de tijd van de systeemklok juist is. Anders dreigt het met verstoorde deadlines, verwarring in documenten, enzovoort.

Waarom de tijd op de computer steeds verloren gaat
Waarom de tijd op de computer steeds verloren gaat

Een aparte microschakeling is verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid van de systeemtijd en andere belangrijke instellingen in de computer, die constant stroom nodig heeft. Meestal wordt de computer gedurende een bepaalde tijd in- en uitgeschakeld. In de aan-stand ontvangt de pc energie van het 220V-netwerk en in de uit-stand van een kleine batterij op het moederbord.

Klein maar belangrijk

Wanneer de tijd verloren gaat elke keer dat u de computer aanzet en dit lukraak doet, moet hoogstwaarschijnlijk de batterij op het moederbord worden vervangen. Voordien is het niet overbodig om de staat van de batterij te controleren. Voor deze:

1. De computer moet uitgeschakeld zijn.

2. Koppel de voedingskabel los van de systeemeenheid.

3. Verwijder de schroeven die het zijpaneel van de systeemeenheid op zijn plaats houden.

4. Trek het deksel naar buiten.

5. Leg de systeemeenheid op zijn kant.

6. Zoek de batterij zelf op het bord.

7. Buig de sluiting voorzichtig met een schroevendraaier en trek het element uit de connector.

8. Gebruik een voltmeter om de spanning te controleren. Normaal is het 3V.

Als de metingen verre van normaal zijn, is het tijd om naar de dichtstbijzijnde computerwinkel te gaan. En daar helpt een adviseur u bij het kiezen van het juiste element, of u neemt een oude batterij mee en vindt het equivalent daarvan.

Als het niet om de batterij gaat

Batterijproblemen zijn de meest voorkomende, maar niet de enige mogelijke oorzaak van systeemstoringen. Het kunnen er meerdere zijn. Als na controle met een voltmeter alles normaal blijkt te zijn, moet u op de volgende punten letten:

1. De tijdzone is verkeerd ingesteld. Als de gebruiker in de ene tijdzone woont en een andere is gespecificeerd op de pc, dan zal het systeem de tijd constant aanpassen aan de tijd die het nodig acht.

2. Software klopt de tijd. Sommige programma's hebben hun eigen tijdinstellingen. Bij het opstarten stemmen ze de computer af op hun behoeften, met als resultaat dat de gebruiker eronder lijdt. Als u het gedrag van de geïnstalleerde software bij het opstarten nauwlettend in de gaten houdt, kunt u het probleem vinden en oplossen.

3. Virussen. De praktijk leert dat deze optie niet de eerste plaats inneemt bij de mogelijke oorzaken van systeemtijduitval, maar ook niet moet worden uitgesloten. Alle logische schijven moeten worden gecontroleerd op malware, evenals een gewoonte worden en regelmatig doen.

Door zorgvuldig toezicht te houden op eventuele wijzigingen in het besturingssysteem, heeft de gebruiker geen problemen met chronologische nauwkeurigheid.

Aanbevolen: