Wat Als Mijn Computer Steeds Opnieuw Opstart?

Inhoudsopgave:

Wat Als Mijn Computer Steeds Opnieuw Opstart?
Wat Als Mijn Computer Steeds Opnieuw Opstart?

Video: Wat Als Mijn Computer Steeds Opnieuw Opstart?

Video: Wat Als Mijn Computer Steeds Opnieuw Opstart?
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, Mei
Anonim

Veel pc-gebruikers krijgen vroeg of laat te maken met een probleem wanneer de computer tijdens het gebruik spontaan opnieuw opstart, waardoor niet-opgeslagen informatie verloren kan gaan, en soms start de pc helemaal niet op wanneer deze wordt ingeschakeld. De reden voor dit fenomeen kan zowel in de hardware als in de software liggen.

Wat als mijn computer steeds opnieuw opstart?
Wat als mijn computer steeds opnieuw opstart?

Software onderdeel

Een van de meest voorkomende redenen voor het opnieuw opstarten van de pc tijdens het gebruik is de infectie van het besturingssysteem met virussen. Om dit te controleren, moet u de antivirusdatabase bijwerken en het systeem scannen. Als dit fenomeen is begonnen na het installeren van een programma, moet u overwegen het te verwijderen.

Het is niet ongebruikelijk dat de computer opnieuw opstart bij het opstarten. De reden hiervoor is schade aan de OS-systeembestanden. In dergelijke gevallen is het raadzaam om van onder de LiveCD op te starten en de opdracht "Uitvoeren" aan te roepen met behulp van de Win + R-toetscombinaties. Typ vervolgens in het opdrachtinvoerveld chkdskc: / f / r en druk op OK. Daarna moet u wachten tot alle acties zijn voltooid en het venster is gesloten.

In de regel zou het systeem na het uitvoeren van deze bewerkingen normaal moeten opstarten. Als dit niet is gebeurd, moet u ervoor zorgen dat de benodigde informatie van de systeemschijf wordt opgeslagen en het besturingssysteem opnieuw wordt geïnstalleerd.

Hardware-onderdeel:

De reden voor het periodiek opnieuw opstarten van de computer kan ook in de hardware liggen. Om dit te weten te komen, moet u de pc-behuizing openen en een visuele inspectie uitvoeren op vervuiling, zwelling van condensatoren en andere mechanische schade. De meest voorkomende reden voor het opnieuw opstarten van een computer is oververhitting van de CPU of videokaart.

De meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem is een met stof verstopte radiator of een defecte koelventilator. Verwijder in dit geval voorzichtig het koellichaam van de processor en maak het stofvrij. Het is ook noodzakelijk om te controleren op de aanwezigheid van koelpasta op de processor en indien nodig een nieuwe aan te brengen. Monteer in omgekeerde volgorde.

Er zijn frequente gevallen waarin defect RAM leidt tot een herstart van de computer. Om dit te controleren kun je een aantal speciale programma's gebruiken, bijvoorbeeld Memtest86. Niettemin is de eenvoudigste manier om het RAM-geheugen te controleren, het te vervangen door een waarvan bekend is dat het goed is.

Een soortgelijke storing kan optreden bij gebruik van een onvoldoende krachtige voeding. In de regel gebeurt dit na het installeren van nieuwe apparaten op de computer of het aansluiten van randapparatuur, die via de poorten van de pc van stroom worden voorzien. Het is niet overbodig om de voedingseenheid te openen en te controleren op vervuiling.

Als alle bovenstaande methoden niet hebben geholpen, moeten alle onderdelen één voor één worden vervangen om de redenen voor het opnieuw opstarten te achterhalen. Als de fout aanhoudt, is het noodzakelijk om het moederbord te controleren door het te vervangen.

Aanbevolen: