Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Meer Aan Gaat?

Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Meer Aan Gaat?
Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Meer Aan Gaat?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Meer Aan Gaat?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Meer Aan Gaat?
Video: Hoe Repareer Ik Snel En Eenvoudig Een Laptop Die Niet Wil Starten 2024, Maart
Anonim

Het kan gebeuren dat een computer die u al enkele jaren goed van dienst is, plotseling niet meer aangaat. Maar dit betekent helemaal niet dat de oude computer moet worden weggegooid, hoewel die mogelijkheid bestaat.

De computer gaat niet aan
De computer gaat niet aan

Een van de meest voorkomende redenen waarom een computer niet kan worden ingeschakeld, is een defecte voeding. Tegelijkertijd reageert de computer mogelijk helemaal niet op het indrukken van de aan/uit-knop, of werkt deze mogelijk zelfs nadat deze een tijdje is ingeschakeld en vervolgens volledig wordt uitgeschakeld. Dit is meestal het geval.

In het begin lijkt er niets vreemds aan de hand te zijn, en dan begint de computer na enkele uren werk uit te schakelen, en al snel begint deze tijd af te nemen en als gevolg daarvan weigert de computer volledig te starten. In de meeste gevallen zijn condensatoren de schuldige.

Condensatoren zijn de meest kwetsbare elementen van computerborden. Na verloop van tijd zwellen ze op en worden ze onbruikbaar. Het defecte onderdeel is eenvoudig te bepalen door de gezwollen condensatoren.

Om een storing te detecteren, schakelt u de computer volledig uit, verwijdert u vervolgens de kap van de systeemeenheid en draait u aan de achterkant de bouten los waarop de voeding is bevestigd (koppel indien nodig alle connectoren los).

Kijk goed naar de condensatoren door de roosters aan de zijkanten van de voeding. Als er gezwollen zijn, zit het probleem in de voeding.

Als u geen duidelijke tekenen vindt, probeer dan een andere voedingseenheid aan te sluiten (LET OP! De voedingseenheid mag niet lager zijn dan het vermogen dat op de uwe is aangegeven!). Probeer uw computer aan te zetten. Als alles werkt, koop dan gerust een nieuwe voeding.

Als manipulaties met de voeding niet werken, inspecteer dan het moederbord op dezelfde gezwollen condensatoren. In het geval dat het moederbord kapot gaat, zult u hoogstwaarschijnlijk een nieuwe computer moeten kopen als die van u al oud genoeg is.

Feit is dat fabrikanten van componenten voortdurend connectoren op hun producten veranderen en je bijvoorbeeld je oude processor nauwelijks op een nieuw moederbord kunt aansluiten. Het is hetzelfde met RAM, videokaart, enz.

Als er geen duidelijke tekenen van een storing zijn, breng de systeemeenheid dan voor reparatie, waar u de diagnose krijgt.

Aanbevolen: