Een HP Cartridge Bijvullen Met Een Spuit?

Inhoudsopgave:

Een HP Cartridge Bijvullen Met Een Spuit?
Een HP Cartridge Bijvullen Met Een Spuit?

Video: Een HP Cartridge Bijvullen Met Een Spuit?

Video: Een HP Cartridge Bijvullen Met Een Spuit?
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Mei
Anonim

Bij herhaaldelijk gebruik van een inkjetprinter raken de inktpatronen vroeg of laat leeg. Het is echter niet altijd mogelijk om gebruikte cartridges elke keer door nieuwe te vervangen. Daarom is het raadzaam om te leren hoe u ze zelf kunt bijvullen.

Een HP cartridge bijvullen met een spuit?
Een HP cartridge bijvullen met een spuit?

Noodzakelijk

  • - patroon;
  • - inkt;
  • - spuit voor 20 blokjes;
  • - 2 naalden - scherp en bot;
  • - mes;
  • - een oude handdoek of servet.

instructies:

Stap 1

Verwijder eerst de cartridge die moet worden bijgevuld uit de printer en plaats deze op een servet of handdoek. Zoek vervolgens de naad aan de onderkant van de cartridge, die is bedekt met een beschermende sticker. Neem een mes en snijd de sticker voorzichtig langs deze naad om het vulgat bloot te leggen.

Stap 2

Nu moet u een speciale rubberen bal verwijderen die de cartridge beschermt tegen uitdroging en inktlekkage, en tegen vuil binnendringen. Neem een priem of naald en trek de bal voorzichtig naar buiten en plaats deze op een servet. Zorg ervoor dat u niet verdwaalt.

Stap 3

Leg de cartridge plat. Plaats een stompe naald op de spuit en zuig de 20 ml op die nodig is voor het bijvullen van inkt. Steek de spuit in het gat van de patroon tot een diepte van ongeveer 1 cm, en duw zachtjes tegen de zuiger, injecteer inkt in de container. Wanneer er inkt in de vulopening verschijnt, trekt u ongeveer 1 ml terug in de spuit aangezien er schuim zal ontstaan.

Stap 4

Plaats aan het einde van het tanken voorzichtig de eerder verwijderde rubberen bal terug. Controleer vervolgens of er inkt uit de cartridge lekt door de vulopening over een handdoek of servet naar beneden te klappen.

Stap 5

Vervolgens moet u lucht uit de inktzak verwijderen. Om dit te doen, plaatst u de cartridge zo dat de uitgang zich bovenaan bevindt. Plaats daarna een scherpe naald op de spuit en laat het uiteinde strikt verticaal in dit gat zakken, tot een diepte van 1 cm. Druk de naald op het rubberen kussentje van de pomp en zuig lucht in de spuit. Verwijder de naald, laat het kussentje zakken, sluit het cartridgedeksel en plaats het terug in de printer.

Aanbevolen: