Een Originele Canon-cartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Een Originele Canon-cartridge Bijvullen
Een Originele Canon-cartridge Bijvullen

Video: Een Originele Canon-cartridge Bijvullen

Video: Een Originele Canon-cartridge Bijvullen
Video: How to Refill Original Canon TS704 Cartridges 2021 2024, Mei
Anonim

Met een printer in huis print je foto's en benodigde documenten. Bij elke afdruk neemt de hoeveelheid inkt in de cartridges echter af. Vroeg of laat zullen ze moeten worden bijgetankt. Helaas weten niet veel mensen hoe ze het correct moeten doen, maar als je het leert, zullen er in de toekomst geen problemen zijn met tanken.

Een originele Canon-cartridge bijvullen
Een originele Canon-cartridge bijvullen

Noodzakelijk

  • - patroon;
  • - een kleine plastic doos;
  • - anjers;
  • - spuiten met inkt;
  • - Schots;
  • - servet

instructies:

Stap 1

Bereid de benodigde inkt voor. Plaats de cartridge die u wilt bijvullen in de kleine doos met de printkop naar beneden gericht om te voorkomen dat u de contactpunten met uw vingers aanraakt. Verwijder de speciale etiketsticker. Afhankelijk van de cartridge zie je onderaan 1 (zwarte) of 3 (kleuren) inktopeningen.

Stap 2

De zwarte cartridge is vooraf geladen met pigmentinkt en als u van plan bent deze te vullen met in water oplosbare inkt, probeer dan het meeste uit de cartridge te halen. Dit verkleint de kans op onverenigbaarheden met inkt. Doe hetzelfde met de gekleurde.

Stap 3

Vergroot voorzichtig de diameter van de ventilatiegaten met behulp van de nop die bij de inkt is geleverd. Doe dit op zo'n manier dat de naald van de spuit vrij in het gaatje kan, en er nog een opening is waardoor de lucht uit de nagevulde container naar buiten zal gaan. Alles is nu klaar om te tanken.

Stap 4

Als je een kleurencartridge gaat bijvullen, lees dan zeker de instructies die in de verpakking met de verf zitten. Het geeft aan welke kleur, in welk gat je moet vullen. Neem de eerste spuit, steek deze in het gat met dezelfde kleur en knijp voorzichtig niet meer dan 5 ml verf in de houder van de patroon. Vul de rest van de gaten op dezelfde manier.

Stap 5

Veeg na het tanken de cartridge grondig van sporen van inkt en sluit deze goed af met een stuk tape zodat er geen lucht van buiten in de container kan komen. Wacht 10-15 minuten totdat de cartridge verzadigd is en alle overtollige inkt uit de printkop zal lopen, en veeg deze vervolgens voorzichtig af met een tissue. Plaats de cartridge in de printer en reinig de printkop meerdere keren. De zwarte cartridge wordt op dezelfde manier bijgevuld.

Aanbevolen: